top of page

Mini tarkuoti blynai su jaučio liežuviu ir krienų padažu


Kas gali būti skaniau, o kartu ir ...nuobodžiau nei bulviniai blynai? Tiesą pasakius, mažai kas. Tačiau virtuvės mitų griovėjas Alfas Ivanauskas griauna ir šį mitą. Knygoje „Play, cook, kiss: Culinary tricks" jis siūlo šiuolaikišką seno gero recepto interpretaciją.


4 asm.

Reikia:

  • 500 g bulvių

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukštelio tarkuotos citrinos žievelės

  • aliejaus (kepti)

  • 200 g virto jaučio liežuvio

  • 150 g kastinio (kastinį galite keisti grietine)

  • 1 šaukštelio krienų

  • 100 g žalių žirnelių

  • 15 g daigų arba smulkių žalumynų

  • druskos, juodųjų pipirų

  1. Bulves sutarkuokite.

  2. Įmaišykite kiaušinį, citrinos žievelę, druską ir pipirus.

  3. Gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi suformuokite nedidelius blynelius. Kepkite, kol gražiai apskrus, iš abiejų pusių.

  4. Smulkiai supjaustykite liežuvį.

  5. Kastinį sumaišykite su krienais.

  6. Paruoštus blynelius patiekite lėkštėje su pjaustytu liežuviu, žirneliais, žalumynais ir kastinio-krienų padažu.

Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page