Marinuotos kriaušės
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Marinuotos kriaušės



4 stiklainiai po 0,5 l

Gaminimas 40 min.

Zzz 24 val.


Reikia:

  • 2 kg kriaušių

  • 1 citrinos

  • 500 g cukraus

  • 500 ml baltojo vyno acto

  • 15 g garstyčių sėklų

  • 10 juodųjų pipirų žirnelių

  • 10 kvapiųjų pipirų žirnelių

  • saujos šviežių mėtų

  • 1 l vandens

1. Kriaušes perpjaukite į 4 dalis, išimkite sėklynus. Pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepajuoduotų.

2. Iš 2 stiklinių vandens, cukraus, citrinos žievelės ir acto išvirkite marinatą. Supilkite jį ant kriaušių ir palaikykite per naktį.

3. Marinatą nupilkite į puodą, užvirkite.

4. Kriaušes sudėkite į stiklainius, įberkite garstyčių, juodųjų ir kvapiųjų pipirų, įdėkite mėtų lapelių. Užpilkite verdančiu marinatu.

5. Stiklainius pridenkite dangteliais, sudėkite į puodą su karštu vandeniu ir pakaitinkite apie 20–25 min.

6. Stiklainius sandariai uždarykite dangteliais.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg