3–4 asm.
Reikia:
1 aštuonkojo
3–4 šaukštų raudonojo vyno acto
2 šaukštų aliejaus
1 šaukšto rudojo cukraus
kelių šakelių šviežio čiobrelio
kelių lauro lapų
1 šaukštelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
mėgstamų daržovių (patiekti)
Padažui:
50 g šviežių petražolių ir kalendrų
1 valgomojo (šalotinio) svogūnėlio
150 ml alyvuogių aliejaus
60 ml balzaminio acto
1 šaukšto degtinės
1 skiltelės česnako
1 žaliosios citrinos sulčių
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
Aštuonkojį nuplaukite ir įdėkite į gilesnį kepimo indą.
Apšlakstykite aliejumi ir actu, apibarstykite likusiais prieskoniais.
Kepkite apie 50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.
Maisto smulkintuvu sutrinkite visus padažui skirtus ingredientus.
Paruoštą aštuonkojį patiekite su šviežiomis arba grilintomis daržovėmis ir petražolių-kalendrų padažu.
Skanaus!