top of page

Marinuotas ir orkaitėje keptas aštuonkojis


Aštuonkojis, VMG receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

3–4 asm.


Reikia:

  • 1 aštuonkojo

  • 3–4 šaukštų raudonojo vyno acto

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukšto rudojo cukraus

  • kelių šakelių šviežio čiobrelio

  • kelių lauro lapų

  • 1 šaukštelio druskos

  • žiupsnelio juodųjų pipirų

  • mėgstamų daržovių (patiekti)

Padažui:

  • 50 g šviežių petražolių ir kalendrų

  • 1 valgomojo (šalotinio) svogūnėlio

  • 150 ml alyvuogių aliejaus

  • 60 ml balzaminio acto

  • 1 šaukšto degtinės

  • 1 skiltelės česnako

  • 1 žaliosios citrinos sulčių

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio druskos

  1. Aštuonkojį nuplaukite ir įdėkite į gilesnį kepimo indą.

  2. Apšlakstykite aliejumi ir actu, apibarstykite likusiais prieskoniais.

  3. Kepkite apie 50 min. iki 170 °C įkaitintoje orkaitėje.

  4. Maisto smulkintuvu sutrinkite visus padažui skirtus ingredientus.

  5. Paruoštą aštuonkojį patiekite su šviežiomis arba grilintomis daržovėmis ir petražolių-kalendrų padažu.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page