Galima sakyti, kad tai legendinis, ikoniškas pyragas. Lengvai pagaminamas apverstas obuolių ir rabarbarų pyragas su rozmarinais yra tas, kurio prašoma antro, trečio, ketvirto gabalėlio. Todėl kepkite iškart du ir pasiruoškite dalintis receptu. Su ledais išvis pasaka!
8–10 asmenų
Gaminimas 15 min.
Kepimas 40 min.
Obuolių ir rabarbarų pyragui pagaminti reikia:
4–5 didelių obuolių
300 g rabarbarų
2 šaukštų cukranendrių cukraus
1 šaukšto miltų
3–4 šakelių rozmarinų
1 šaukšto sviesto
150 g miltų
130 g cukraus miltelių
60 g minkšto sviesto
1 kiaušinio
100 ml pieno
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
1 šaukštelio vanilinio cukraus
1. Rabarbarus supjaustykite kubeliais, obuolius – skiltelėmis, sukapokite rozmarinus. Įberkite
šaukštą miltų, cukrų ir išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite rabarbarų mišinį, sviesto gabalėlius ir 4–6 min. kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.
2. Tešlai minkštą sviestą išsukite su cukraus milteliais, iki purios masės.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.
4. Viską gerai ištrinkite su sviesto bei cukraus mase ir sudėkite ant rabarbarų. Kepkite dar 30–40 min.
5. Iškepusį pyragą atvėsinkite ir, uždėję lėkštę, apverskite.
Gardžių atradimų.
Komentarai