top of page

Maclubeh su baklažanais




Reikia:

  • Jautienos (kulninės, mėsa minkštesnė)

  • Baklažanų

  • Ryžių (basmati)

  • Aliejaus baklažanams virti

  • Pomidorų pastos arba tyrės

  • Kepintų migdolų ir / arba anakardžių (užbarstyti ant viršaus)



  1. Jautieną išvirkite, kad būtų minkšta. Virkite ją pjaustytą smulkiau, palikite sultinyje, kol verda ryžiai ir kepa baklažanai.

  2. Baklažanus nulupkite, pjaustykite ilgais gabaliukais, pabarstykite druska. Nupilkite susidariusį skystį, perplaukite vandeniu ir nuspauskite kaip kempines.

  3. Išvirkite baklažanus aliejuje, dėkite ant popierinių rankšluosčių, kad sugertų riebalų perteklių.

  4. Virkite gerai perplautus basmati ryžius. Vandens pilkite ne daugiau nei 2 cm virš ryžių, pilkite aliejaus, gardinkite druska. Dangčio nekilnokite.

  5. Pasidarykite „raudono padažo“: dalį jautienos sultinio sumaišykite su pomidorų tyre ir dar įpilkite aliejaus, pasūdykite, jeigu reikia. Šiuo padažu reikia „nudažyti“ ką tik išvirusius ryžius, dėti tik tiek, kad pasikeistų ryžių spalva, nereikia nuskystinti. Maišykite tik šakute, kad nepasidarytų košė.

  6. Likusį sultinio / pomidorų tyrės padažą pilkite ant baklažanų ir viską pašildykite.

  7. Taigi, turite baklažanus pomidorų padaže, nuspalvintus ryžius, virtą jautieną (irgi tenka pašildyti prieš sluoksniuojant ir nuvarvinti sultinį). Imkite tortinę arba bet kokį gilesnį indą ir sluoksniais paspausdami sudėkite mėsą, baklažanus ir ryžius.

  8. Ryžių sluoksnis didžiausias, viską reikia gerai suspausti, kad apverčiant išsilaikytų forma. Apibarstyti aliejuje kepintais riešutais.

  9. Galite pagardinti maclubeh Rytams būdingais prieskoniais: kuminu, maltomis kalendromis, džiovintu raudonėliu, saldžiąja ir aitriąja paprikomis. Berkite juos į padažą.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page