8 vnt.
Gaminimas 25 min.
Lietiniams su špinatais ir kiaušiniais pagaminti reikia:
Tešlai:
2 kiaušinių
½ l pieno
6 šaukštų miltų
3 šaukštų aliejaus
žiupsnelio cukraus
žiupsnelio druskos
Įdarui:
4 saujų špinatų
1 ropinio svogūno
1 skiltelės česnako
70 g fermentinio sūrio
125 g mocarelos
4 vištų arba 12 putpelių kiaušinių
5 šaukštų aliejaus
druskos, pipirų
1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.
2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.
3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, sumuškite kiaušinius ir suberkite špinatus. Keptuvę uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol špinatai sukris. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Ant blynelio dėkite po šaukštą įdaro ir užberkite tarkuotų sūrių mišiniu (fermentinis ir mocarelos). Suvyniokite ir apkepinkite blynelius.
Skanaus!