AŠ Ikona vmgonline

Lietiniai blynai su špinatais ir kiaušiniais



8 vnt.

Gaminimas 25 min.


Reikia:

Tešlai:

  • 2 kiaušinių

  • ½ l pieno

  • 6 šaukštų miltų

  • 3 šaukštų aliejaus

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 4 saujų špinatų

  • 1 ropinio svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 70 g fermentinio sūrio

  • 125 g mocarelos

  • 4 vištų arba 12 putpelių kiaušinių

  • 5 šaukštų aliejaus

  • druskos, pipirų

1. Gerai išplakite kiaušinius su druska, cukrumi ir trupučiu pieno. Po truputį berkite miltus ir plakite, kol neliks gumuliukų, tešla taps vientisa.

2. Tada supilkite likusį pieną ir aliejų. Pastatykite tešlą 15 min. išbrinkti, tuomet vėl gerai išmaišykite ir įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių apkepkite lietinius blynelius.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepinkite smulkintą svogūną ir česnaką, sumuškite kiaušinius ir suberkite špinatus. Keptuvę uždenkite, nukelkite nuo ugnies ir palaukite, kol špinatai sukris. Pagardinkite druska ir pipirais.

4. Ant blynelio dėkite po šaukštą įdaro ir užberkite tarkuotų sūrių mišiniu (fermentinis ir mocarelos). Suvyniokite ir apkepinkite blynelius.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg