Kvapni bulvių duona su ciberžole
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Kvapni bulvių duona su ciberžole


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

6-8 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 30 min.

Orkaitės t-ra 200 °C

Zzz 2 val. 30 min.

Reikia:

  • 2 vid. dydžio svogūnų

  • 1 šaukšto aliejaus

  • 1 kupino šaukšto „Garam Masala“ prieskonių

  • 1 kupino šaukštelio ciberžolės

  • 2–3 vid. dydžio bulvių

  • 450 g miltų picai

  • 1 pakelio sausų mielių, skirto 500 g miltų

  • 1 šaukšto druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • 250 ml vandens

  • 40 g tirpinto sviesto

1. Supjaustykite svogūnus plonais šiaudeliais. Įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūnus aliejuje. Baigdami kepti suberkite „Garam Masalą“ ir ciberžolę. Pakepinkite 1–2 min.

2.Bulves išvirkite ir sutrinkite.

3. Į dubenį suberkite miltus picai, mieles, druską, cukrų, supilkite vandenį, sudėkite kepintus svogūnus ir sutrintas bulves. Viską išminkykite iki glotnios tešlos. Pabaigoje supilkite tirpintą sviestą. Palikite kildintis maždaug valandai.

4. Perminkykite, padalykite tešlą į keturis pailgus paplotėlius ir palikite kildintis dar 30 min. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C ir kepkite apie 30 min. Aušinkite ant grotelių.


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg