Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Kremiškas pyragas su braškėmis (puikiai tinka kekso likučiams sunaudoti)

Lengvai paruošiamas kreminis pyragas su varške, braškėmis ir bananais, kuriam sunaudosite šventinio pyrago likučius. Lengvas receptas.

atviras pyragas su varške ir braškėmis, Alfo receptas

Laidą #Alfodidysiskulinarinissou žiūrėkite čia


Pyragui su braškėmis pagaminti reikia:

  • 200 g velykinio pyrago likučių (kekso, Velykų bobos ar kito pyrago)

  • 2 prinokusių bananų

  • Pusės stiklinės PAULUNS javainių su mėlynėmis ir acai uogomis (tinka ir su riešutais)

  • 250 g DVARO riebios varškės 15 % rieb.

  • 1 citrinos žievelės

  • 4 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 300 g šviežių braškių

  • Gėlių ar vaismedžių žiedlapių (papuošti)

  1. Į dubenį rankomis sutrupinkite pyragą, gabalėliais sulaužykite bananą.

  2. Suberkite PAULUNS javainius su mėlynėmis ir acai uogomis. Viską išmaišykite tarsi maišytumėte faršą kotletams.

  3. Kepimo formą išklokite sviestiniu popieriumi ir ant jo tolygiai paskleiskite gautą masę, kad susidarytų pusės piršto storio pagrindas, kurį būtų lengva pjaustyti.

  4. Kepkite orkaitėje 190 °C temperatūroje su karšto apipūtimo funkcija apie 20 minučių, kol gražiai apskrus.

  5. DVARO riebią varškę 15 % rieb. pertrinkite su virtuviniu trintuvu, kad ji taptų kreminė. Įberkite citrinos žievelės, įpilkite DANSUKKER auksaspalvio sirupo ir viską sumaišykite.