Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Kokosų panakota su apelsinų likeriu (Alfo receptas)

Gaivus ir burnoje tirpstantis desertas, atkeliavęs iš Italijos. Vaisinė, šokoladinė, jogurto, kokosų, karamelinė, kavos – galima naudoti ką tik norite. Norite ko nors originalaus? Recepto naujo nesugalvosi, tačiau kodėl „panna cottos“ užpilo nepatiekus mėgintuvėlyje, kad pats svečias galėtų jo užsipilti?

Ir patį desertą galima pilti į kuo keistesnius indus, taip paprastus dalykus paverčiant visiškai nepaprastais.


panakota su apelsinų likeriu, Alfo Ivanausko receptas

4–6 asmenims


Panakotai su apelsinų likeriu pagaminti reikia:

  • 400 ml kokosų pieno

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 1,5 šaukštelio želatinos

  • ½ žaliosios citrinos

  • 2 šaukštų apelsinų likerio


1. Želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti. Nedideliame puode pakaitinkite ½ stiklinės kokosų pieno su išbrinkusia želatina. Leiskite želatinai ištirpti, bet neužvirinkite.

2. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite likusį kokosų pieną, taip pat – cukrų ir vanilę. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis.

3. Gerai išmaišykite ir išpilstykite į stiklines. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų – maždaug 4 valandoms.

4. Patiekite apšlakstę apelsinų likeriu.



Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI