top of page

Kokosų panakota su apelsinų likeriu (Alfo receptas)

Gaivus ir burnoje tirpstantis desertas, atkeliavęs iš Italijos. Vaisinė, šokoladinė, jogurto, kokosų, karamelinė, kavos – galima naudoti ką tik norite. Norite ko nors originalaus? Recepto naujo nesugalvosi, tačiau kodėl „panna cottos“ užpilo nepatiekus mėgintuvėlyje, kad pats svečias galėtų jo užsipilti?

Ir patį desertą galima pilti į kuo keistesnius indus, taip paprastus dalykus paverčiant visiškai nepaprastais.


panakota su apelsinų likeriu, Alfo Ivanausko receptas

4–6 asmenims


Panakotai su apelsinų likeriu pagaminti reikia:

  • 400 ml kokosų pieno

  • 1 šaukšto cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 1,5 šaukštelio želatinos

  • ½ žaliosios citrinos

  • 2 šaukštų apelsinų likerio


1. Želatiną užpilkite vandeniu ir leiskite išbrinkti. Nedideliame puode pakaitinkite ½ stiklinės kokosų pieno su išbrinkusia želatina. Leiskite želatinai ištirpti, bet neužvirinkite.

2. Nuimkite nuo viryklės ir supilkite likusį kokosų pieną, taip pat – cukrų ir vanilę. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite sultis.

3. Gerai išmaišykite ir išpilstykite į stiklines. Atvėsinkite ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų – maždaug 4 valandoms.

4. Patiekite apšlakstę apelsinų likeriu.



Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page