top of page

Klasikiniai, bet patobulinti iešmeliai su krevetėmis, ananasu ir paprikomis


Iešmeliai su krevetėmis, grilio patiekalai, krevetės, grilyje keptos krevetės, Alfo Ivanausko receptai
Šarūno Jaskutėlio nuotr.

Laidą VIENAS NAMUOSE ir video receptą rasite ČIA


Reikia:

  • 10 šviežių krevečių (galite naudoti ir virtas)

  • Kelių skiltelių šviežio ananaso

  • Kelių griežinėlių virto arba rūkyto kumpio (kiaulienos, kalakutienos ar vištienos; galite rinktis ir šoninę)

  • Nedidelio gabaliuko nulupto imbiero

  • 1 skiltelės česnako

  • Žiupsnelio kario prieskonių

  • 1 raudonosios arba žaliosios paprikos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA akmens druskos

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Ant krevečių per smulkią tarką sutrinkite imbierą ir česnaką. Viską pagardinkite druska, pipirais ir kariu. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir išmaišykite.

2. Patogiais valgyti gabaliukais supjaustykite ananasą ir papriką. Papriką sudėkite prie krevečių marinato.

3. Ant vandenyje išmirkytų medinių iešmelių verkite ananasą, kumpį, papriką, krevetę, vėl ananasą, kumpį, papriką ir galiausiai krevetę.

4. Lengvai apkepkite grilyje, bet jokiu būdu neperkepkite.



Skanaus!


Vieno mygtuko paspaudimu į krepšelį susidėkite visus BARBORA produktus!

Naujausi įrašai

bottom of page