top of page

Kišas su kalakutiena ir pomidorais


Kišas su kalakutiena ir pomidorais, VMG receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

8–10 asmenims


Reikia:

Tešlai:

  • 400 g miltų

  • 200 g sviesto

  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio

  • 100 ml šalto vandens

  • ½ šaukštelio maltos saldžiosios paprikos

  • žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 400 g kalakutienos filė

  • 400 g įvairių pomidorų

  • 4 kiaušinių

  • 150 g grietinės

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • kelių skiltelių česnako

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų

1. Šaltą sviestą sukapokite peiliu, susmulkinkite smulkintuvu su druska ir miltais. Suberkite sūrį ir paprikos miltelius. Supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Jei reikia, galite įpilti dar kelis šaukštus vandens.

2. Suformuokite rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir 30 minučių palaikykite šaldytuve.

3. Iškočiokite ir tešla išklokite kepimo formą, išteptą sviestu. Tešlos šonus palyginkite peiliu, o dugną subadykite šakute. Ant tešlos patieskite kepimo popierių, užberkite sausų pupelių arba kitų kruopų. Kepkite iki 185 °C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Išimkite, nuimkite pupeles ir kepimo popierių.

4. Paruoškite įdarą: smulkiai supjaustykite kalakutieną. Pagardinkite druska, pipirais ir trintais česnakais. Pakepkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus, kol gražiai apskrus, apie 5 minutes.

5. Kiaušinius išplakite su grietine, kietuoju sūriu, žiupsneliu druskos ir pipirų.

6. Kepintą kalakutieną ir pomidorus sudėkite ant paruošto tešlos pagrindo ir supilkite kiaušinių plakinį. Sumažinkite orkaitės temperatūra iki 160 °C ir kepkite dar 30–40 minučių, kol įdaras sutvirtės. Pabaigoje uždenkite folija, kad viršus pernelyg neapdegtų.

Naujausi įrašai

bottom of page