AŠ Ikona vmgonline

Kepta skumbrė



2 asm.

Gaminimas 25 min.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 1 skumbrės (350–400 g)

  • 1 kg druskos skumbrei kepti

Marinatui:

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 laurų lapelių

  • 2 šaukštų aliejaus

  • ½ citrinos

  • ½ citrinos sulčių

  • žiupsnelio šviežių čiobrelių ir poros šakelių

  • druskos, pipirų

Salotoms:

  • 2 saujų mėgstamų salotų lapų

  • 1 apelsino

  • 3 šaukštų kaparėlių

  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukšto medaus

  • druskos, pipirų

1. Marinatui skirtus produktus elektriniu smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

2. Marinatu įtrinkite žuvį. Į pilvą įdėkite citrinos skiltelių ir čiobrelio šakelių. Palaikykite 10 minučių.

3. Suberkite druską ant kepimo popieriaus ir paguldykite žuvį. Dėkite kepti į 190 °C orkaitę. Kepkite apie 20 minučių.

4. Salotoms – suplėšykite lapus, sumaišykite su apelsino skiltelėmis ir kaparėliais. Salotas apšlakstykite padažu, suplaktu iš aliejaus, apelsinų sulčių, medaus, druskos ir pipirų.

5. Keptą skumbrę išimkite iš folijos ir patiekite su paruoštomis salotomis.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg