Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Juodoji pica su rūkyta šonine ir pievagrybiais


Reikia:

  • Tešlai: 200 ml pieno

  • 2,5 stiklinės miltų

  • 4 g sausų mielių

  • 1 šaukšto cukraus

  • 5 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • druskos

  • 4 šaukštų sepijų rašalo

Padažui:

  • 8 marinuotų saldžiųjų raudonų paprikų

  • 4 šaukštų pomidorų pastos

  • žiupsnelio cukraus

  • žiupsnelio šviežių kalendrų

  • druskos, pipirų

Picos viršui:

  • 400 g karštai rūkytos šoninės

  • 20 pievagrybių

  • 400 g mocarelos

  • 8 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • keleto šviežių kalendrų lapelių papuošti


1. Paruoškite tešlą. Į šiltą pieną suberkite trečdalį miltų, mieles, cukrų, druską ir gerai išmaišykite.

2. Supilkite aliejų ir sepijų rašalą.

3. Berdami likusius miltus užminkykite tešlą. Palikite ją pakilti šiltoje vietoje apie 30–40 min.

4. Pakilusią picos tešlą padalykite į keturias dalis. Iškočiokite 0,5 cm storio picų pagrindus.

5. Visus padažo produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

6. Picų pagrindus aptepkite aliejumi, paruoštu padažu, užberkite plėšytą mocarelą ir tarkuotą fermentinį sūrį. Sudėkite plėšytą šoninę ir smulkintus pievagrybius.

7. Picą kepkite 220 °C orkaitėje apie 10 min.

8. Iškepusią picą pagardinkite kalendrų lapeliais.

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg