top of page

Itališkos pomidorų ir duonos salotos


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4 asm.


Reikia:

  • ~600 g įvairių rūšių pomidorų

  • 5–6 ančiuvių

  • 2 šaukštų kaparėlių

  • 50 g kalamatos alyvuogių

  • 1 raudonojo svogūno

  • 120 g traškių salotų (pvz., romaninių, ledkalnio)

  • 3–4 riekelių čiabatos

Padažui:

  • 4 šaukštų aliejaus

  • 2 šaukštų baltojo vyno acto

  • Druskos (pagal skonį)

  • Šviežio baziliko (patiekti)


  1. Pomidorus supjaustykite riekelėmis, svogūną – žiedais. Sumaišykite visus produktus padažui.

  2. Čiabatą supjaustykite riekelėmis ir paskrudinkite ant grotelių iš abiejų pusių.

  3. Sudėliokite salotas, taip pat sudėkite duoną, susmulkintus ančiuvius, suberkite kaparėlius ir alyvuoges. Salotas užpilkite padažu ir palikite maždaug pusvalandžiui. Papuoškite bazilikais.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page