Greitas makaronų apkepas su dešrelėmis – apsilaižysite pirštus
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Greitas makaronų apkepas su dešrelėmis – apsilaižysite pirštus


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


2 asm.

Gaminimas 30 min.

Kepimas 40 min.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 250 g didelių makaronų-kriauklelių (conchighlioni)

  • 300 g itališkų dešrelių

  • 200 g mocarelos

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

Padažui:

  • 1 šaukštelio paprikų dribsnių (arba pagal skonį)

  • Aliejaus (kepti)

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 250 ml trintų pomidorų

  • 1 šaukšto saulėje džiovintų pomidorų pesto

  • Po šaukštelį džiovinto raudonėlio ir džiovinto baziliko

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų


  1. Kepimo formą patepkite aliejumi. Makaronus apvirkite ir įdarykite dešrelių faršu. (Tiesiog išspauskite reikiamą kiekį faršo iš apvalkalo.)

  2. Paprikų dribsnius lengvai pakepinkite aliejuje. Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi prie paprikų ir pakepinkite, kol taps permatomi.

  3. Supilkite pomidorų tyrę ir sudėkite pestą. Išmaišykite. Užvirinkite. Suberkite prieskonius, druską. Pakaitinkite 3–4 min., kad atsiskleistų prieskonių skonis, įpilkite dar 250 ml vandens arba, jei turite – pomidorų sulčių, ir užvirinkite.

  4. Padažu užpilkite įdarytus makaronus, ant viršaus sudėkite mocarelą. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 min. Užberkite kietojo sūrio ir dar pakepkite apie 3–5 min.

P. S. Taip pat galite naudoti gatavą padažą gaminimui.


Daugiau įkvepiančių gaminti, skanių receptų rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį įsigyti galite ČIA


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg