top of page

Gražuolė burokėlių uogienė: kartą pagaminus norėsis ir dar, ir dar!


Burokėlių uogienė, receptai, Alfas Ivanauskas


Reikia:

  • 1 kg burokėlių

  • 600 g cukraus

  • 1 stiklinė raudonojo vyno

  • 2 citrinos

  • 1 šaukštelis tarkuoto imbiero


1. Burokėlius iškepkite orkaitėje – kruopščiai nuplaukite, suvyniokite į aliuminio foliją ir kepkite apie 1,5 val. iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje. Išimkite, nuvalykite, sutarkuokite.

2. Į puodą sudėkite burokėlius, supilkite vyną, po to išspauskite citrinų sultis ir sudėkite imbierą ir cukrų. Virkite dar apie 2 val.

3. Sudėkite į paruoštus stiklainius, užsukite ir aušinkite apverstus.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page