2–3 asm.
Gaminimas 15 min
Reikia:
1 svogūno
1 skiltelės česnako
Aliejaus (kepti)
250 g pievagrybių
1 saldžiosios paprikos
310 g arba 1 skardinės GLOBUS garuose ruoštų lęšių
250 ml trintų pomidorų
1 šaukštelio džiovinto baziliko
1 šaukštelio saldžiosios paprikos
Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Cukraus (pagal skonį)
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustykite, dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir pakepinkite, kol taps permatomi. Suberkite pievagrybius – jei nedideli, nepjaukite, o didesnius perpjaukite į dvi–keturias dalis. Trumpai apkepkite.
Papriką supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į keptuvę prie svogūnų ir grybų. Kepkite, kol paprika suminkštės. Tuomet suberkite GLOBUS garuose ruoštus lęšius ir supilkite pomidorų tyrę.
Užvirinkite. Suberkite prieskonius, bet sūdykite pabaigoje. Sumažinkite kaitrą ir kaitinkite, kol padažas sutirštės – 2–3 min. Paragaukite, jei reikia – pasūdykite arba subalansuokite skonį cukrumi.
Daugiau išradingų ir skanių receptų rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Jį galite įsigyti ČIA