Fokačija su pomidorais
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Fokačija su pomidorais


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 10 g šviežių mielių

  • 200 ml šilto vandens

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 350 g miltų

  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 400 g slyvinių pomidoriukų

  • 1 šakelės rozmarino

  • 1 šaukštelio rupios jūros druskos

  • 4–5 skiltelių česnako

  • Alyvuogių aliejaus (pašlakstyti)


  1. Mieles ištirpinkite vandenyje su cukrumi, uždenkite ir palaukite 15 min., kol paviršiuje susidarys putos.

  2. Suberkite miltus ir supilkite aliejų. Užmaišykite minkštą tešlą ir palikite 30–40 min., kol pakils.

  3. Tešlą rankomis ištempkite į lakštą.

  4. Stipriai spausdami pirštais padarykite lakšte duobutes. Ant viršaus išdėliokite supjaustytus ketvirtadaliais pomidorus, lengvai juos įspausdami į tešlą.

  5. Pabarstykite smulkintu rozmarinu ir druska.

  6. Sudėkite česnako skilteles ir pašlakstykite aliejumi.Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg