Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

Egzotiškas viščiukas su mangais ir krevetėmis


#Alfasvienasnamuose žiūrėkite ČIA


Viščiukui su mangais ir krevetėmis iškepti reikia:

  • Apie 1 kg viščiuko

  • Pusės citrinos

  • 2 skiltelių česnako (vištos įdarui)

  • 4–5 žaliųjų citrinų lapų

  • 0,5 šaukštelio SANTA MARIA Kajeno paprikų

  • 0,5 šaukštelio SANTA MARIA maltos kalendros

  • Pusės pakelio SANTA MARIA prieskonių mišinio „Tom Kha“

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • 80 g DVARO sviesto 82 % rieb.

  • SABINO BASSO alyvuogių aliejaus

  • SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • 4 česnako galvučių

  • 1 didelio prinokusio mango

  • 2 persimonų

  • 200 g vyšninių pomidorų

  • 200 ml kokosų pieno

  • 500 g LOCAL OCEAN šviežių krevečių

  • Kuokštelio šviežių mėtų ir kalendrų (papuošimui)


1. Perpjaukite citriną į 4 dalis ir dvi jos dalis dėkite į viščiuko vidų kartu su pjaustytu česnaku ir žaliųjų citrinų lapais. Įberkite SANTA MARIA Kajeno paprikų, SANTA MARIA maltos kalendros, SANTA MARIA prieskonių mišinio „Tom Kha“, SANTA MARIA akmens druskos.

2. Po viščiuko oda pirštais padarykite „kišenes“, į kurias sudėkite sviesto gabalėlius. Dėkite jį į kepimo skardą išklotą sviestiniu popieriumi. Apšlakstykite SABINO BASSO alyvuogių aliejumi.

3. Iš šonų sudėkite česnako galvas. Apšlakstykite aliejumi. Viską apibarstykite SANTA MARIA juodaisiais pipirais „Tellicherry“ ir druska. Galite viščiuką surišti, kad jis atrodytų estetiškiau ir taip neišbėgtų sultys.

4. Dėkite į orkaitę ir kepkite 170 laipsnių C temperatūroje apie 30–40 minučių.

5. Supjaustykite persimoną ir mangą. Vaisius ir pomidorus dėkite į skardą aplink viščiuką. Kokosų pieną supilkite ant skardos dugno. Apibarstykite SANTA MARIA prieskonių mišiniu „Tom Kha“ ir kepkite apie 10–15 minučių.

6. Išnagrinėkite LOCAL OCEAN krevetes. Nusausinkite jas. Apibarstykite SANTA MARIA prieskonių mišiniu „Tom Kha“, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir palikite trumpam pasimarinuoti.

7. Krevetes dėkite ant apkepusių pomidorų ir vaisių. Vėl dėkite viską į orkaitę ir kepkite tol, kol krevetės paraus.

8. Papuoškite mėtomis. Tokiam viščiukui iš viso reikėtų kepti apie 1 val.



ALFO PATARIMAI:

· Mangų ir persimonų nulupti nereikia.

· Vištieną galite patiekti su „basmati“ ryžiais arba kuskusu paskanintu mėtomis bei šviežiomis kalendromis.

· Jei matote, kad kuris nors viščiuko šonas labiau dega, pridenkite jį folija.


Skanaus!


ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg