Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą
Nauja Alfo Ivanausko knyga nemokamai. Alfas vienas gamtoje. Išragauti vasarą

Dvi varškės apkepo versijos: sunku bus išsirinkti mėgstamesnę

Net jeigu turite mėgstamiausią varškės apkepo receptą, raginame išbandyti naujų jo variacijų. Patikėkite, šios dvi idėjos pelnys jūsų simpatijas. Be to, tokiu patiekalu galima drąsiai vaišinti svečius, žinoma, kai jau galėsime kviestis juos į namus. O kol kas turime gražaus laiko praktikuotis ir svarstyti, kuri visgi variacija mums labiau patinka...


Trijų sluoksnių varškės apkepas


4-6 asm.


Reikia:

  • 500 g varškės

  • 4 kiaušinių

  • 4 šaukštų cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 6 šaukštų ryžių dribsnių

  • žiupsnelio druskos

  • 2 šaukštų kakavos

  • 100 g kokosų drožlių

  • 1 mango

  • 1 morkos

  • šviežių uogų (papuošti)

  1. Dribsnius suberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų, ir uždenkite lėkštute. Išbrinks labai greitai, kol paruošite varškės masę.

  2. Varškę išplakite su kiaušiniais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi. Įmaišykite ryžių dribsnius. Gerai išmaišykite ir padalinkite tešlą į tris dalis. Į vieną įmaišykite kokosų drožles, į kitą – smulkiai pjaustytą mangą bei tarkuotą morką, o į trečią – kakavos. Į kepimo popieriumi išklotą formą iš pradžių supilkite kokosų skonio sluoksnį, tuomet – mangų ir galiausiai – kakavos.

  3. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

  4. Iškepusį apkepą šiek tiek ataušinkite ir apverskite. Papuoškite šviežiomis uogomis.

Tradicinis varškės apkepas kitaip
varškės apkepas, VMG receptai
Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4–6 asm.


Reikia:

  • 500 g varškės

  • 4 kiaušinių

  • 4 šaukštų cukraus

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 6 šaukštų ryžių dribsnių

  • žiupsnelio druskos

  • miltelinio cukraus (papuošti)

  • grietinės (pagal skonį)

  • mėgstamos uogienės (pagal skonį)

  1. Dribsnius suberkite į dubenį ir užpilkite karštu vandeniu, kad apsemtų, ir uždenkite lėkštute. Išbrinks labai greitai, kol paruošite varškės masę.

  2. Varškę išplakite su kiaušiniais, cukrumi, druska ir vaniliniu cukrumi.

  3. Gerai išmaišykite išbrinkusius ryžių dirbsnius bei varškės masę ir sudėkite į mažas kepimo formas ar karščiui atsparius indelius, išteptus sviestu.

  4. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 minutes.

  5. Apibarstykite milteliniu cukrumi ir patiekite su grietine bei mėgstama uogiene.


Receptai iš knygos GAL PAVALGOM?


Daugiau gardžių patiekalų receptų, patarimų ir gero skonio rasite naujame žurnalo VERDU IR KEPU numeryje. Pavartyti galite ČIA.