Daržovių salotos su skirtingomis sėklomis ir fetos sūriu
Aš Ikona 750X300.jpg
AS-IKONA_1800x250.jpg

Naujienlaiškis

Daržovių salotos su skirtingomis sėklomis ir fetos sūriu




Reikia:

  • 360 g PAULUNS grūdų ir sėklų rinkinio su žaliaisiais lęšiais ir bolivinėmis balandomis

  • 1 nedidelės cukinijos

  • 1–2 riekelių baklažano

  • ¼ vid. dydžio svogūno

  • 1–2 skiltelių česnako

  • Aliejaus (kepti)

  • Čiobrelio šakelių

  • 250 g KIETAVIŠKIŲ vyšninių pomidoriukų

  • 100 g fetos

  • Mėgstamų prieskoninių žolelių (patiekti)

  • SANTA MARIA akmens druskos

  • Citrinos žievelės ir sulčių (patiekti)

  • Ypač tyro alyvuogių aliejaus (patiekti)

1. PAULUNS grūdų ir sėklų rinkinį su žaliaisiais lęšiais ir bolivinėmis balandomis išvirkite, kaip nurodyta ant pakelio. Cukiniją ir baklažaną supjaustykite vienodo dydžio gabaliukais – maždaug 1 cm dydžio kubeliais.

2. Pasmulkinkite svogūną ir česnaką.

3. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus, pakaitinkite ir suberkite cukiniją, baklažaną ir svogūną. Kepkite, kol daržovės apkeps, bet dar bus traškios, kartu įdėkite čiobrelio šakelę ir smulkintą česnaką. Apkepkite.

4. Suberkite KIETAVIŠKIŲ vyšninius pomidoriukus ir kepkite, kol jų odelė sprogs. Tada suberkite grūdų bei sėklų rinkinį ir pakepkite, kol viskas sušils.

5. Sudėkite į patiekimo lėkštę, iškeldami ant viršaus pomidoriukus. Užberkite trupinto sūrio ir mėgstamų prieskonių žolelių.

6. Prieš patiekdami salotas pagardinkite akmens druska, tarkuota citrinos žievele, citrinos sultimis ir ypač tyru alyvuogių aliejumi.



ALFO PATARIMAI:

· Šias salotas taip pat galite patiekti su kepta triušiena, lašiša, vištiena.

· Puikiai tiks ir karštai rūkyta skumbrė arba kita žuvis. 


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg