top of page

„Coca de recapte“: katalonietiškas pyragas su baklažanais, paprikomis ir svogūnais



katalonietiškas pyragas, VMG receptai
Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.


1 didelis pyragas

Gaminimas 60 min.

Zzzzz 120 min.

Kepimas 45 min.


Reikia:

  • 250 ml šilto vandens

  • 25 g šviežių mielių arba 7 g sausų

  • 1 šaukštelio cukraus

  • 400 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • 30 g alyvuogių aliejaus

Įdarui:

  • 2 baklažanų

  • 3 raudonųjų paprikų

  • Aliejaus (daržovėms kepti)

  • 1–2 raudonųjų svogūnų

  • Žiupsnelio druskos

  1. Baklažanus ir paprikas iškepkite ant grilio. Jei nėra galimybės kepti ant grilio, tuomet patepkite daržoves aliejumi, dėkite į skardą ir kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

  2. Kepkite, kol daržovės suminkštės, tuomet lengvai pravėsinkite ir nulupkite. Supjaustykite juostelėmis.

  3. Raudonąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis.

  4. Tešlai į didelį pašildytą dubenį supilkite vandenį, suberkite sausas arba sutrupintas šviežias mieles, cukrų ir 2 šaukštus miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 min., kad mielės suaktyvėtų.

  5. Kai paviršiuje susidarys putos, suberkite likusius miltus, druską, supilkite aliejų, išminkykite tešlą ir palaikykite šiltoje vietoje, kol tešlos tūris padvigubės.

  6. Tuomet tešlą pakočiokite, suformuokite stačiakampį arba norimos formos paplotį ir dėkite į miltais pabarstytą skardą.

  7. Patepkite tešlą aliejumi, sudėliokite ant jos pramaišiui baklažanų ir paprikų juostelės, sudėkite svogūnų skilteles ir lengvai pasūdykite. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 20 min.

Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page