Burokėlių mišrainė tiesiai iš orkaitės
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Burokėlių mišrainė tiesiai iš orkaitės


Vytautės Ribokaitės nuotr.

2 asm.

Gaminimas 30 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 1 burokėlio

  • 1 morkos

  • 1 batato

  • 1 apelsino

  • 1 mėlynojo svogūno

  • Kelių alyvuogių

  • Ožkų sūrio

  • Prieskoninių žolelių

Padažui:

  • 1 šaukšto medaus

  • 1 šaukšto garstyčių

  • Žiupsnelio malto kumino

  • Žiupsnelio druskos

  • Žiupsnelio juodųjų pipirų (pagal poreikį)

  • Šlakelio citrinos sulčių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus

1. Kubeliais supjaustykite burokėlį, batatą ir morką. Šaukite į iki 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.

2. Išfiletuokite apelsiną, kad jis liktų be odelės ir sėklyčių.

3. Padažui sumaišykite visus ingredientus.

4. Pravėsusias iš orkaitės ištrauktas daržoves sumaišykite dubenyje, pridėkite apelsino, smulkiai pjaustyto svogūno, pagardinkite alyvuogėmis bei ožkos sūriu ir prieskoninėmis žolelėmis.

5. Mišrainę apšlakstykite paruoštu padažu.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg