top of page

Bulviniai vafliai (Receptas)

Traškūs vafliai, tik iškepti ne iš biskvitinės, o virtų bulvių tešlos, gali būti puikus užkandis iškyloje, atskiras patiekalas arba vėlyvųjų pusryčių atradimas. Pusryčiams patiekite juos su lašiša, žalumynais ir grietine: niekas neatsispirs.



Bulviniai vafliai_bulviniai blynai_pusryčių receptas
VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

4 asm.

Gaminimas 10 min.


Bulviniams vafliams pagaminti reikia:

  • 700 g virtų bulvių

  • 250 ml pieno

  • 1 kiaušinio

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • Žiupsnelio druskos

  • 200 g miltų

  • Aliejaus (vaflinei patepti)

Priedai:

  • 4–5 marinuotų agurkėlių

  • Krapų, mikrožalumynų (patiekti)

  • 100 g šaltai rūkytos lašišos

  • 100 g grietinės

1. Visus produktus, skirtus vafliams gaminti, sudėkite į trintuvo indą ir sutrinkite.

2. Darykite viską greitai, nes ilgiau užtrukus bulvės virs klijų mase.

3. Lengvai patepkite vaflinę aliejumi ir kepkite nedidelius vaflius.

4. Supjaustykite agurkėlius, krapus.

5. Grietinę sumaišykite su krapais.

6. Vaflius patiekite su grietine, lašiša, agurkėliais ir kitais priedais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page