top of page

Beigeliai su lašiša




6–8 vnt.

Gaminimas 2 val.

Zzz 12 val.

Kepimas 20 min.

Orkaitės t-ra 190 °C


Reikia:

  • 400 g miltų picai

  • 7 g sausų mielių

  • 1 kupino šaukštelio druskos

  • 1 šaukšto cukraus

  • 225 ml vandens

  • Aguonų (pabarstyti)

  • Apvirti:

  • 1 l vandens

  • 2 šaukštų cukraus

  • 2 šaukštelių sodos

  • 2 šaukštelių druskos

  • Sumuštiniui:

  • „Philadelphia“ sūrelio, šaltai rūkytos lašišos, salotų

1. Miltus sumaišykite su mielėmis, druska ir cukrumi, supilkite vandenį. Viską minkykite pirmiausia lėtai, o po 4–5 min. – greitais maišytuvo apsukimais.

2. Kai tešla bus glotni ir lygi, suformuokite rutulį, sudėkite į aliejumi pateptą indą ir kildinkite, kol tūris padvigubės.

3. Tuomet tešlą perminkykite, vėl suformuokite rutulį ir dėkite į šaldytuvą nakčiai.

4. Padalykite tešlą į 8 arba 6 dalis, suformuokite rutuliukus, per vidurį padarykite skylutes ir pirštasi jas ištempkite iki 4–5 cm, jeigu pavyks – daugiau. Palikite kildintis valandai, o gal ir daugiau.

5. Kai padvigubės tūris, užvirinkite vandenį su cukrumi, soda ir druska, išmaišykite. Dėkite beigelius į verdantį vandenį ir apvirkite iš visų pusių maždaug po minutę.

6. Apvirtus beigelius iš karto dėkite į skardą, pabarstykite aguonomis ir kepkite maždaug 20 min. iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje.

7. Beigelius perpjaukite ir suformuokite sumuštinius.

8. Pageidaujant galima perpjautus beigelius paskrudinti. Patiekite sumuštinius su salotomis.

Naujausi įrašai

bottom of page