Avižiniai bulviniai blynai

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

Gilės projektai

mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

    Avižiniai bulviniai blynai


    Kerniaus Pauliukonio nuotr.

    2–3 asm.

    Gaminimas 20 min.

    Kepimas 20 min.


    Reikia:

    • 60 g avižinių dribsnių

    • 4–5 vid. dydžio bulvių

    • 1 nedidelio svogūno

    • 1 skiltelės česnako

    • 1 kiaušinio

    • 1 šaukštelio druskos

    • 1 šaukštelio džiovinto mairūno

    • 2–3 gražių didelių pievagrybių

    • Aliejaus (kepti)


    1. Avižinius dribsnius sumalkite į miltus.

    2. Bulves sutarkuokite arba bulvine, arba kiek stambesne tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis, ir jį nupilkite.

    3. Sutarkuokite svogūną ir česnaką. Sumaišykite su bulvėmis.

    4. Įmuškite kiaušinį, suberkite druską ir mairūną, maltus avižinius dribsnius ir viską išmaišykite.

    5. Pievagrybius supjaustykite riekelėmis.

    6. Stipriai įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dėkite šaukštu tešlą į keptuvę. Kai apkeps, ant kiekvieno blyno uždėkite po grybo riekelę.

    7. Apverskite ir baikite kepti ant pusės su pievagrybio riekele.

    8. Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

    ATGAL

    PASIDALINTI

    Naujienlaiškis

    • Facebook vmgonline.lt
    • Instagram vmg_vilnius
    • YouTube vmg
    • LinkedIn vmg