Aš Ikona pokalbių šou naujas sezonas vmg online

Naujienlaiškis

Austriški bulviniai blynai


Jūratės Ivanauskaitės-Valantinės nuotr.

4-6 asm.

Gaminimas 40 min.


Reikia:

  • 100 g karštai rūkytos šoninės

  • 1 nedidelio svogūno

  • 4–5 vid. dydžio miltingų bulvių

  • 100 g šviesaus alaus

  • 1 kiaušinio

  • 100 g miltų

  • 1 šaukštelio druskos

  • Aliejaus (kepti)

1. Šoninę ir svogūną supjaustykite kubeliais ir pakepinkite, kol gražiai apskrus.

2. Bulves sutarkuokite arba bulvine, arba kiek stambesne tarka. Palikite masę 5–7 min., kad nusistovėtų skystis, ir jį nupilkite. Sumaišykite su kepinta šonine ir svogūnais, supilkite alų ir įmuškite kiaušinį. Sumaišykite su miltais ir druska.

3. Stipriai įkaitinkite mažą keptuvę, įpilkite aliejaus, sumažinkite kaitrą ir dėkite šaukštu tešlą į keptuvę. Kepkite blynelius įkaitintame aliejuje.

4. Iškepusius blynelius trumpam padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejus.

5. Patiekite su mėgstamu padažu. Austrai šiuos blynus dažnai valgo su grybais.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg