top of page

ALFAS ČIRŠKINA LAUKE receptas: pikantiška uogienė, kuri nudžiugins visus sūrių ir užkandžių mėgėjus

Kai norisi naujo ir netikėto užkandžių dueto, nustebinkite artimuosius sūriu ir pikantiška uogiene, kurios negalėsite atsivalgyti.

Alfo receptas, kuris kiekvienam skaniam susitikimui suteiks dar daugiau skonio.


obuolių pagardas, obuolių ugienė, užkandis, Alfo Ivanausko receptas
VMG archyvų nuotr.

Laidą #Alfasvienasgamtoje žiūrėkite čia


Uogienei išvirti reikia:

  • 4–5 vidutinių obuolių

  • 1 didelės citrinos žievelės

  • 1–2 cinamono lazdelių

  • 1 šaukšto gvazdikėlių

  • ½ stiklinės DANSUKKER cukraus uogienėms

  • ½ stiklinės ŠVYTURYS EKSTRA nealkoholinio šviesiojo alaus

  1. Obuolius nuskuskite, išimkite sėklas ir supjaustykite stambesniais kubeliais.

  2. Į karščiui atsparų puodą arba indą suberkite pjaustytus obuolius, cinamono lazdeles, gvazdikėlius, DANSUKKER cukrų uogienėms, įtarkuokite citrinos žievelės, pilkite ŠVYTURYS EKSTRA nealkoholinį šviesųjį alų ir viską gerai išmaišykite.

  3. Indą su uogienės turiniu dėkite į įkaitintą kepsninę BIG GREEN EGG, uždarykite ir laikykite apie 10–12 min.

  4. Pagamintą obuolių uogienę atvėsinkite ir patiekite.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page