Aš Ikona Pokalbių Šou Delfi TV

2 puikūs būdai, kaip pietums paruošti cukiniją

Puiki, bet dar ne visų atrasta daržovė. Ir beveik universali, nes tinka ir troškiniams, ir salotoms, ir pyragams. Du variantai lengviems pietums.


Įdaryta cukinija su grikiais ir kukurūzais


Kerniaus Pauliukonio nuotr.


4 asm. Reikia:
  • 2 didelių cukinijų

  • 1 svogūno

  • 200 g virtų grikių

  • 100 g fetos

  • 100 g konservuotų kukurūzų

  • 1 pomidoro

  • 1 kiaušinio

  • kelių skiltelių česnako

  • 1 šaukšto sviesto

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų


  1. Pasūdytame vandenyje išvirkite grikius.

  2. Tuo metu smulkiai supjaustykite ir keptuvėje su sviestu pakepinkite svogūną, pomidorą ir česnaką. Daržovėms apskrudus įmaišykite kukurūzus ir virtus grikius.

  3. Įmaišykite trupintą fetos sūrį ir įmuškite kiaušinį.

  4. Įberkite druskos, pipirų ir gerai išmaišykite.

  5. Cukinijas supjaustykite bokšteliais ir išskaptuokite duobutes, bet ne per visą aukštį.

  6. Pripildykite cukinijų bokštelius paruošto įdaro ir sudėkite į kepimo formą.

  7. Apšlakstykite aliejumi ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.



Meksikietiškos įdarytos cukinijos


Kerniaus Pauliukonio nuotr.

4 asm.


Reikia:

  • 1 svogūno

  • 1 skiltelės česnako

  • 400 g maltos kiaulienos

  • 2 šaukštų pomidorų padažo

  • 100 g virtų bolivinių balandų

  • 50 g marinuotų keptų paprikų

  • 1 šaukštelio druskos

  • ½ šaukštelio maltos rūkytos paprikos

  • žiupsnelio malto kumino

  • 1 žaliosios citrinos

  • šlakelio aštraus padažo (pvz., „tabasco“)

  • šviežios aitriosios paprikos (pagal skonį)

  • 4 nedidelių cukinijų

  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • smulkių brokolių žiedynų (papuošti)

  • petražolių arba kalendrų lapelių (papuošti)

  • šlakelio alyvuogių aliejaus

  • druskos, juodųjų pipirų


  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, kol gražiai pagels.

  2. Tuomet sudėkite maltą mėsą, kapotą česnaką, aitriąją papriką ir sausus prieskonius.

  3. Įberkite druskos, pipirų, supilkite pomidorų ir „tabasco“ padažus.

  4. Įspauskite citrinos sulčių ir sudėkite smulkiai pjaustytas marinuotas paprikas.

  5. Įmaišykite bolivines balandas, sumažinkite kaitrą ir patroškinkite apie 15 min.

  6. Cukinijas perpjaukite išilgai, išskobkite ir pripildykite paruoštu įdaru.

  7. Apibarstykite sūriu ir kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba kol apskrus.

  8. Smulkius brokolių žiedynus pavirkite verdančiame vandenyje 1 min., tuomet nusausinkite ir išdėliokite ant keptų cukinijų. Apibarstykite keliais kalendrų arba petražolių lapeliais.


Skanaus!



Receptai iš knygos GAL PAVALGOM?

ATGAL

PASIDALINTI

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg