top of page

Gražios ir sočios: įvairių pomidorų salotos su keptais burokėliais, skrebučiais ir sūriu


pomidorų salotos su skrebučiais, pomidorai, salotų receptai, Alfo receptai
Jūratės Ivanauskaitės -Valantinės nuotr.

Reikia:

  • 400 g įvairių pomidorų

  • 2 nedidelių burokėlių

  • 120 g salotų mišinio su gražgarstėmis

  • 4–6 riekelių šviesios duonos

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • Saujelės šilauogių

  • 90 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio smulkintų čiobrelių

  • 1 šaukštelio smulkintų bazilikų

  • 30 ml baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio cukraus

  • Žiupsnelio druskos


  1. Burokėlius supjaustykite labai plonai ir plonu sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Pašlakstykite aliejumi ir labai plonai, lyg bertumėte druską, pirštais pabarstykite cukrumi. Dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10–15 min.

  2. Duonos riekeles pašlakstykite aliejumi ir sudėkite į skardą – paskrudinkite orkaitėje, po to išimkite, kiekvieną riekelę patrinkite česnako skiltele, užberkite sūrio ir dar kartą šaukite į orkaitę, kol sūris išsilydys.

  3. Sumaišykite likusį aliejų, actą, žoleles ir druską.

  4. Supjaustykite pomidorus, sudėliokite salotų lapus, ant jų – pomidorus ir burokėlių riekeles. Pašlakstykite užpilu.

  5. Patiekite su skrebučiais. Jei pageidaujate saldžiau, užberkite uogų.


Skanaus!

Naujausi įrašai

bottom of page