Įvairių pomidorų salotos su skrebučiais ir sūriu
mobile_750x300.jpg
vmgonline_baneris (1).jpg

Naujienlaiškis

Įvairių pomidorų salotos su skrebučiais ir sūriu


Reikia:

  • 400 g įvairių pomidorų

  • 2 nedidelių burokėlių

  • 120 g salotų mišinio su gražgarstėmis

  • 4–6 riekelių šviesios duonos

  • 1 skiltelės česnako

  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio

  • Saujelės šilauogių

  • 90 ml aliejaus

  • 1 šaukštelio smulkintų čiobrelių

  • 1 šaukštelio smulkintų bazilikų

  • 30 ml baltojo vyno acto

  • 1 šaukštelio cukraus

  • Žiupsnelio druskos


• Burokėlius supjaustykite labai plonai ir plonu sluoksniu paskleiskite kepimo popieriumi išklotoje skardoje. Pašlakstykite aliejumi ir labai plonai, lyg bertumėte druską, pirštais pabarstykite cukrumi. Dėkite į iki 190 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 10–15 min.

• Duonos riekeles pašlakstykite aliejumi ir sudėkite į skardą – paskrudinkite orkaitėje, po to išimkite, kiekvieną riekelę patrinkite česnako skiltele, užberkite sūrio ir dar kartą šaukite į orkaitę, kol sūris išsilydys.

• Sumaišykite likusį aliejų, actą, žoleles ir druską.

• Supjaustykite pomidorus, sudėliokite salotų lapus, ant jų – pomidorus ir burokėlių riekeles. Pašlakstykite užpilu.

• Patiekite su skrebučiais. Jei pageidaujate saldžiau, užberkite uogų.

ATGAL

PASIDALINTI

Naujienlaiškis

© 2020 vmgonline

Gilės projektai

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg