top of page

Įdaryta nugarinė




6 asm.

Gaminimas 40 min.

Kepimas 1 val.

Orkaitės t-ra 180 °C


Reikia:

  • 1,5 kg kiaulienos nugarinės

  • 80 g sviesto

  • 1 apelsino nutarkuotos žievelės

  • 3–4 šakelių mėtų

  • 1 šakelės čiobrelių

  • 80 g karijų

  • 40 g džiūvėsėlių

  • 100 g špinatų

  • Dižono garstyčių (patepti)

  • Druskos, šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Bulvyčių, moliūgo (garnyrui)


  1. Nupjaukite nuo šonkaulių mėsą ir lašinukus, palikdami tik pagrindinę nugarinės dalį, nupjaukite mėsą nuo kiekvieno šonkaulio. Pradėkite pjauti mėsą nuo kaulų pusės maždaug 1,5–2 cm pločio lakštu. Pjaukite iki galo. Turi išeiti stačiakampis su šonkauliais iš vienos pusės.

  2. Pasūdykite, pabarstykite šviežiai grūstais pipirais. Sumaišykite įdaro ingredientus, gautą masę tolygiai užtepkite ant mėsos, susukite vyniotinį.

  3. Susmeikite vyniotinį mediniais iešmeliais ir patepkite garstyčiomis. Sudėkite į skardelę mėsą, bulvytes ir moliūgo gabalėlius. Šaukite į orkaitę ir kepkite apie valandą. Geriausia, jei kepdami pasinaudotumėte mėsos termometru – mėsos vidaus temperatūra turi siekti 75 °C.


Skanaus!


Naujausi įrašai

bottom of page