AŠ Ikona vmgonline

Čeburekai su dviem skirtingais įdarais: lašiša ir grybais 


Laidą ALFAS VIENAS NAMUOSE žiūrėkite ČIA



Reikia:

Grybų įdarui:

  • Sviesto (kepti)

  • 2 didelių saujų mėgstamų grybų (voveraičių, baravykų, rudmėsių, pievagrybių)

  • 40 g svogūnų laiškų

  • Žiupsnelio SANTA MARIA juodųjų pipirų „Tellicherry“

  • Žiupsnelio SANTA MARIA druskos

  • 50 g smulkintos mocarelos

  • Kelių šaukštų smulkintų petražolių

Lašišos įdarui:

  • 200 g sūdytos lašišos (galima naudoti ir parūkytą)

  • Kelių šaukštų tepamo „Philadelphia“ sūrio

  • 30 g smulkinto laiškinio česnako

Tešlai:

  • 2 stiklinių miltų + kočioti

  • 4 šaukštų aliejaus

  • Žiupsnelio SANTA MARIA druskos

  • 1 stiklinės verdančio vandens

  • Aliejaus (čeburekams kepti)

1. Sviestą išlydykite keptuvėje ir sudėkite pasmulkintus grybus. Suberkite svogūnų laiškus ir pabarstykite pipirais. Kai apkeps, pasūdykite. Į dar karštus grybus sudėkite petražoles ir išmaišykite – taip iš žolelių išsiskirs eteriniai aliejai.

2.  Tešlai miltus suberkite į dubenį, supilkite aliejų ir įberkite druskos. Miltus pamažu užpilkite vandeniu – turi išeiti vientisa masė. Tuomet tešlą išminkykite rankomis.

3. Po truputį imkite kaitinti keptuvę su aliejumi.

4. Tešlą iškočiokite į didesnį ploną apskritimą.

5. Iš vienos pusės dėkite sūrio, lašišos ir laiškinio česnako, iš kitos – mocarelos, petražolių ir grybų mišinio.

6. Tepdami pirštu su vandeniu atskirkite įdarus ir užlenkite, sulipdykite kraštus taip, kaip įprasta čeburekams (kad būtų lengviau, panaudokite šakutę).

7. Dėkite kepti, bet nevartykite. Kai iškeps, dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalai.  

ALFO PATARIMAI:

· Jei mėgstate česnaką, naudokite įdarui ir jį.

· Įdarui galite naudoti ne tik svogūnų laiškus, bet ir svogūną.

· Grybų nepervirkite ir neperkepkite – jų nereikia ilgai termiškai apdoroti, nes taip bus išsaugota daugiau skonio.


Skanaus!

ATGAL

PASIDALINTI

© 2020 vmgonline

  • Facebook vmgonline.lt
  • Instagram vmg_vilnius
  • YouTube vmg
  • LinkedIn vmg