Umami efektas: 10 patiekalų, gardintų sojų padažu (Receptai)

Trūksta skonio? Lašelis sojų padažo yra tai, ko reikia.

Sojų padažas patiekalams suteikia sodrų ir intensyvų skonį, yra universalus: naudojamas ne tik mėsos ar paukštienos marinatams ruošti, bet ir salotoms, sriuboms ar net desertams pagardinti. Padažas suteiks ne tik sūrumo, bet ir pikantiško skonio, paprasčiausią daržovių troškinį pavers įdomiu patiekalu. Jis minkština mėsą, švelnina jos, žuvies ar daržovių skonį, suteikia spalvą.

Daugiau apie kulinarinius atradimus, kurie įmanomi tik sojos padažo dėka, skaitykite čia.

1. Glazūruotas baklažanas

VMG nuotr.

2. Nuo kaulo krentantys šonkauliai su lengvai marinuotomis daržovėmis

VMG nuotr.

3. Traški mėsa su saldžiarūgščiu padažu

VMG nuotr.

4.Lašišos filė su ypatingu marinatu

VMG nuotr.

5.Vieno puodo paukštienos ir daržovių troškinys

VMG nuotr.

6. Traškios morkų salotos

VMG nuotr.

7. Tarsi japoniški vištienos vėrinukai

VMG nuotr.

8. Neatsivalgomas grybų šašlykas

VMG nuotr.

9. Traškios įdarytos cukinijos

VMG nuotr.

10. Greita naminė grybų ramen sriuba

VMG nuotr.

Skanaus!