Burokėlių salotos su speltų grūdais (Receptas)

Atnaujinta: 2022 m. gruodžio 12 d.

Jeigu jau atsivalgėte termiškai neapdorotų, šviežių burokėlių ir jų salotų, prisiminkite gerus receptus su virtais ir keptais burokėliais. Salotoms su speltų grūdais burokėlius rekomenduojame kepti orkaitėje susuktus į foliją taip jie išsaugo daugiau skonio ir kitų gerų dalykų.

Lengvos pagaminti, sočios ir jaukios. Geras salotas reikia valgyti, o ne apie jas kalbėtis. Patiks visiems, pažadame.

VMG nuotr.

JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

Šiltos obuolių ir burokėlių salotos

Sočios ir gaivios pupelių ir burokėlių salotos


4 asm.

Gaminimas 1 val. 5 min.

Burokėlių salotoms su speltų grūdais pagaminti reikia:

  • 3 vidutinio dydžio keptų AUGA burokėlių

  • 1 stiklinės speltos

  • 1 šaukštelio kumino

  • 1 šaukšto maltų kalendrų

  • 2 smulkintų skiltelių česnako

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • ½ šaukšto druskos

  • ½ šaukšto medaus

1. Speltų grūdus iš vakaro užmerkite, o ryte išvirkite.

2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sumaišykite su išvirta spelta.

3. Likusius produktus sumaišykite, gautu padažu užpilkite salotas ir leiskite pastovėti maždaug pusvalandį.

Skanaus.