top of page

Šventinio stalo likučiai: antrasis produktų gyvenimas



Ne paslaptis, kad kartais lieka patiekalų, kurių jau niekas nebenori valgyti. Jie švieži, jie skanūs, bet tiesiog pabodę. Tad prikelkime juos naujam gyvenimui. Šiandien arenoje – likusi vištiena. Arba kitokia paukštiena.

Tikriausiai vienas netikėčiausių likusios paukštienos, o tiksliau – nuo paukščio likusių kaulų, panaudojimas – sultinys. Nuo keptų kaulų sultinys praturtėja naujais skoniais. Nuo kaulų nupjaukite mėsą, kaulus atidėkite. Pridėkite įvairių daržovių: morkų, salierų, ropinių svogūnų, porų, pastarnokų, petražolių, česnakų, taip pat galite įdėti ir grybų, paskaninkite džiovintomis žolelėmis, mėgstamais prieskoniais ir išvirkite sultinį.

Į jau išvirtą sriubą galite įdėti paukštienos gabaliukų. Arba išvirkite daržovių sultinį ir galiausiai įdėkite juostelėmis pjaustytos paukštienos.

Paprasčiausia yra likusią mėsą sumalti ir padaryti įdarą pyragėliams, blyneliais, pyragams.

Apkepta ir patroškinta padaže (grietinėlės, grybų, pomidorų, daržovių) juostelėmis supjaustyta mėsa puikiai tiks prie makaronų, košių arba daržovių.

Sumalkite mėsą su įvairiais priedais – daržovėmis, grybais, riešutais ir džiaukitės užtepėle.

Paukštienos gabaliukus naudokite salotoms ruošti, apkepams, karštiems sumuštiniams, tortilijoms, rizotams, omletams.

Žurnalo „Verdu ir kepu“ kūrybinė komanda siūlo išbandyti salotas su kepta vištiena. Neapsigaukite, nors salotų pavadinimas kuklus, bet jos visada šventinio stalo reitingų viršūnėje, o, svarbiausia, kad šios salotos kaskart gali būti kitokios. Juk sudėties nuspėti neįmanoma.

Naujausi įrašai

bottom of page