top of page

Vyšnių ir cukinijų uogienė (Receptas)

Kai vyšnių sezonas baigiasi, prasideda cukinijų. Regis, jos neturi jokių galimybių pasimatymui. Tačiau susitikimas vertas pastangų ir ši uogienė yra geriausias įrodymas. Ką daryti? Naudokite šaldytas vyšnias.

Būtinai išbandykite.

vyšnių uogienė su cukinijomis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Uogienei išvirti reikia:

  • 600 g šviežių arba šaldytų vyšnių

  • 400 g cukinijų

  • 50 ml vandens

  • 500 g cukraus uogienėms

  • 1 šaukštelio vanilinio cukraus.

  • 1 šaukštelio meduolinių prieskonių mišinio


1. Į puodą suberkite uogas, supilkite vandenį ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukrų. Ant vidutinės ugnies pavirkite apie 10–12 min.

2. Suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą cukiniją ir virkite dar apie 10 min.

3. Baigdami virti suberkite vanilinį cukrų ir prieskonius.

4. Palikite aušti maždaug 30 min.

5. Supilkite į šiltus stiklainius ir uždarykite.


Gardžių atradimų.


 

Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.

Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.


Comentários


Naujausi įrašai

bottom of page