Kai vyšnių sezonas baigiasi, prasideda cukinijų. Regis, jos neturi jokių galimybių pasimatymui. Tačiau susitikimas vertas pastangų ir ši uogienė yra geriausias įrodymas. Ką daryti? Naudokite šaldytas vyšnias.
Būtinai išbandykite.
Uogienei išvirti reikia:
600 g šviežių arba šaldytų vyšnių
400 g cukinijų
50 ml vandens
500 g cukraus uogienėms
1 šaukštelio vanilinio cukraus.
1 šaukštelio meduolinių prieskonių mišinio
1. Į puodą suberkite uogas, supilkite vandenį ir kaitinkite, kol pradės garuoti. Maišydami suberkite cukrų. Ant vidutinės ugnies pavirkite apie 10–12 min.
2. Suberkite smulkiais kubeliais supjaustytą cukiniją ir virkite dar apie 10 min.
3. Baigdami virti suberkite vanilinį cukrų ir prieskonius.
4. Palikite aušti maždaug 30 min.
5. Supilkite į šiltus stiklainius ir uždarykite.
Gardžių atradimų.
Dar daugiau gardžių patiekalų receptų rasite naujame žurnale VERDU IR KEPU.
Naują numerį galite įsigyti visose MAXIMA, RIMI, IKI spaudos skyriuose ir NARVESEN spaudos kioskuose.
Comentários