top of page

VIŠTIENOS MIŠRAINĖ ARBA VAKARĖLIŲ UŽKANDIS (Receptas)

Neabejojame, kad visiems patinka pikantiškos salotos su duonos skrebučiais, sūriu ir majonezu. Išbandykite dar daugiau skonių atskleidžiančią, gaivią šių salotų interpretaciją pagal Alfą: su vištiena, ananasais ir apelsinais! Skamba neįprastai? Ir skanu neatsivalgomai! 

Įdomus faktas – tai nebe pirmoji Alfo Ivanausko sukurta mišrainė: „Kai man buvo maždaug 15 metų, savo šeimai ir giminei pristačiau šią mišrainės variaciją ir ji sulaukė gausių ir garsių aplodismentų. Vis dar gaminu šį patiekalą keliskart per metus ir man tai būna šventė. Dalinuosi receptu ir labai laukiu atsiliepimų. Skanaus!“.

 

Soti, bet kartu ir gaivi – labai geras pasirinkimas pietums, o jeigu vakare laukiate svečių – paserviruokite mišrainę tvirtos salotos lapuose. Gardūs „laiveliai“ nustebins, sužavės ir tikrai pateks į svečių instagramo profilius. 

Pasiruoškite dalintis šio patiekalo-transformerio receptu.


vištienos mišrainė su ananasais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėk Alfo instagramo profilyje čia.

ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


 

4 asm.

Gaminimo laikas: apie 10 min.


Vištienos mišrainei pagaminti reikia:

  • 4–5 riekelių GARDĖSIS šviesios duonos „Jorė“

  • 20 g NATURLI ekologiškų tepiųjų riebalų „Vegan block“

  • 50 g GERMANTAS sūrio „Gouda“

  • 20 g juodųjų alyvuogių

  • 200 g virtos vištienos krūtinėlės

  • 2 šaukštų konservuotų ananasų gabaliukų

  • 1 raudonojo apelsino

  • 2–3 šaukštų KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezo „Originalus“

  • Žiupsnelio KOTANYI ketverių pipirų mišinio

  • 4 romaninės salotos lapų

  • Mėtų lapelių (papuošti)


1.  Kubeliais supjaustykite GARDĖSIS šviesią duoną „Jorė“.

2.  Keptuvėje išlydykite NATURLI ekologiškus tepiuosius riebalus „Vegan block“. Suberkite duoną ir kepkite 3–5 min. (vis pamaišydami), kol gražiai apskrus.

3.  Kubeliais supjaustykite GERMANTAS sūrį „Gouda“, susmulkinkite alyvuoges, virtą vištienos krūtinėlę ir dėkite į dubenį kartu su konservuotų ananasų gabaliukais.

4.  Nulupkite raudonojo apelsino žievelę, smulkiai supjaustykite. Į mišrainę dėkite apelsinus ir skrudintą duoną.

5.  Išmaišykite su KĖDAINIŲ KONSERVAI majonezu „Originalus“.

6.  Pagardinkite KOTANYI ketverių pipirų mišiniu, gerai išmaišykite.

7.  Plonais griežinėliais supjaustykite romaninės salotos lapus, sudėkite į mišrainę ir dar kartą išmaišykite.


Vakarėlių užkandis:

1.     Ant romaninės salotos lapo dėkite paruoštą mišrainę, papuoškite mėtų lapeliais.


Gardžių atradimų.



Naujausi įrašai

bottom of page