top of page

Vištienos kulšelės citrusų glazūroje (Receptas)

Gardi, traški ir sultinga vištiena, kurią valgant norėsis apsilaižyti pirštus. Alfo receptas, pagal kurį šis visų geidžiamas patiekalas pavyks iš pirmo karto ir nuo stalo dings per kelias minutes.


glazūruota vištiena_receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia.


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

1–2 asm.

Gaminimo laikas: apie 40 min.


Glazūruotos vištienos kulšelėms pagaminti reikia:

  • 4 vištienos blauzdelių

  • Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero

  • Žiupsnelio KOTANYI azijietiško prieskonių mišinio

  • Žiupsnelio KOTANYI Kajeno pipirų

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

  • 2 šaukštų OBELIŲ čili pipirų skonio rapsų aliejaus

  • 1 apelsino

  • ½ žaliosios citrinos

  • 1 šaukšto DEN GAMLE FABRIK abrikosų džemo

  • 2 šaukštų DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • Žiupsnelio Sičuano pipirų

  • 1 saujos LAYS OVEN BAKED voveraičių padažo skonio traškučių

  • 1 saujelės petražolių lapelių

1. Vištienos blauzdeles įpjaukite ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais, OBELIŲ čili

pipirų skonio rapsų aliejumi. Pamarinuokite 15–20 min.

2. Marinuotą vištieną kepkite ZYLE karšto oro gruzdintuvėje 195 °C temp. 15–18 min.

3. Į prikaistuvį išspauskite apelsino ir žaliosios citrinos sulčių. Sudėkite DEN GAMLE

FABRIK abrikosų džemą ir išmaišykite. Pasūdykite, įpilkite DANSUKKER šviesiojo

sirupo ir suberkite Sičuano pipirus.

4. Ant nedidelės kaitros kaitinkite apie 5–7 min., kol sirupas sutirštės.

5. LAYS OVEN BAKED voveraičių padažo skonio traškučius sutraiškykite rankomis ir

sumaišykite su smulkiai pjaustytomis petražolėmis.

6. Iškeptą vištieną tepkite paruoštu padažu ir apibarstykite traškučių trupiniais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page