top of page

Vienos skardos žaibiškas žuvies patiekalas (Receptas)

Džiugu, kad vis daugiau žmonių pamėgsta žuvį ir bando ją ruošti patys. O šis=uvies patiekalas bus toks, jog norėsis apsilaižyti pirštus.


vienos skardos žuvies patiekalas_receptas_skardoje kepta žuvis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


2–3 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Vienos skardos žuvies patiekalui pagaminti reikia:

  • 200 g kuskuso

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų raudonėlių

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų čiobrelių

  • Žiupsnelio KOTANYI džiovintų mairūnų

  • 1½ stiklinės žuvų sultinio

  • 1 saujos ilgastiebių brokolių

  • 1 saujelės žirnių ankščių

  • 1 saujos špinatų lapelių

  • 150 g SACLA orkaitėje keptų pomidorų su alyvuogėmis

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų dribsnių su druska

  • 2 saujų vyšninių pomidorų

  • 300 g menkės filė

  • Žiupsnelio druskos

  • 60 g ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės sviesto

  • 1 šaukšto citrinos sulčių

  • Žiupsnelio KOTANYI juodųjų pipirų

1. Kuskusą suberkite į kepimo indą ir pagardinkite KOTANYI prieskoniais.

2. Užpilkite žuvų sultiniu ir dėkite ant kaitlentės užvirti.

3. Sudėkite brokolius, žirnių ankštis ir špinatus. Pagardinkite SACLA orkaitėje keptais

pomidorais su alyvuogėmis ir KOTANYI aitriųjų paprikų dribsniais su druska.

4. Sudėliokite vyšninius pomidorus.

5. Menkės filė pasūdykite ir uždėkite ant kuskuso. ŽEMAITIJOS saldžios grietinėlės

sviestą supjaustykite gabalėliais ir sudėkite ant žuvies.

6. Uždenkite kepimo folija ir kepkite orkaitėje 180 °C temp. apie 20–25 min.

7. Iškepus apšlakstykite citrinos sultimis ir pagardinkite KOTANYI juodaisiais pipirais.



Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page