top of page

Varškės tešlos ČEBUREKAI su mėsos įdaru (Receptas) 

Varškės tešlos čeburekus galima kepti orkaitėje, todėl labai tinka tiems, kurie nemėgsta ar vengia riebaluotų kepinių.


VMG nuotr.

Varškės tešlos čeburekams pagaminti reikia:

  • 500 g maltos kalakutienos (gali būti ir kitos rūšies mėsa)

  • 1 svogūno

  • 200 g ŽEMAITIJOS pusriebės varškės

  • 2 kiaušinių

  • 1 šaukštelio kepimo miltelių

  • 200 g miltų

  • 1 šaukšto grietinės (nebūtina)

  • 1 šaukšto acto

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos

  • Žiupsnelio KOTANYI Provanso žolelių

  • Aliejus (kepti)

1. Į dubenį sudėkite kalakutieną, kubeliais pjaustytus svogūnus, berkite KOTANYI druskos,

Provanso žolelių ir viską išmaišykite.

2. ŽEMAITIJOS pusriebę varškę sutrinkite elektriniu trintuvu iki kreminės masės. Įmuškite

kiaušinius, berkite druskos ir išmaišykite.

3. Kepimo miltelius išmaišykite su miltais, berkite į varškės masę, dėkite grietinę. Maišykite.

4. Į tešlą pilkite actą, maišykite. Tešla turėtų būti lengvai formuojama. Palikite pastovėti apie 15–20 min.

5. Tešlą padalinkite gabaliukais ir iškočiokite į apskritimus.

6. Ant tešlos dėkite įdaro, užlenkite tešlos kraštus ir suspauskite pirštais arba šakute, kad įdaras

neiškristų.

7. Į keptuvę supilkite aliejų, jis turėtų įkaisti iki 180 °C temp. Dėkite čeburekus, apkepkite iš vienos pusės, tada apverskite ir apkepkite kitą pusę.


PATARIMAI:

  1. Kad faršas būtų sultingesnis, jį maišant galite įpilti šiek tiek vandens arba sultinio.

  2. Galite rinktis įvairius prieskonius. Klasikinis variantas būtų druska ir pipirai, tačiau galite skaninti ir kitais mėgstamais, pavyzdžiui, Provanso žolelėmis ar kalendromis.

  3. Jei norite, kad varškėje nesimatytų grūdeliai (minkant tešlą jie liks), reikėtų sutrinti ją elektriniu trintuvu arba naudoti kreminę varškę, tada dėti visus produktus, išskyrus miltus, gerai išmaišyti ir tik tada dėti miltus iki Jums norimo kietumo.

  4. Miltų nebūtina sudėti visų, kiek parašyta recepte, galima dalį jų pasilikti kočiojimui, o jei jaučiate, kad tešla labai lipni, tuomet įberti jų daugiau.

  5. Tešla neturėtų lipti prie rankų, tačiau miltų nepadauginkite, nes taip ji bus kieta ir sunkiai kočiosis.

  6. Tešlą ilsinti galite kambario temperatūroje, bet, jeigu ruošiate iš anksto, ją galite palaikyti šaldytuve suvynioję į plėvelę, o jei gaminant jos liko, galite dėti į šaldymo kamerą ir panaudoti kitam kartui, atšildę.

  7. Tokius čeburekus galima kepti ir orkaitėje, tik prieš kepant juos reikėtų aptepti arba apipurkšti aliejumi.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page