Greitai pagaminamas labai gardus ir kvapnus pyragas.
8 asm.
10 min. gaminimas
30 min. kepimas
Varškės pyragui pagaminti reikia:
100 g sviesto
60 g cukraus
100 g miltų
50 g traškių javainių, pavyzdžiui, su kakava ir avietėmis
Žiupsnelio druskos
Įdarui:
300 g varškės
1 kiaušinio
50 g traškių javainių su kakava ir avietėmis
1–2 šaukštų
aviečių džemo
1. 100 g traškių javainių suberkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite. Padalinkite per pusę – vieną
dalį panaudosite tešlos trupiniams, kitą – įdarui.
2. Į trintuvo indą sudėkite smulkintą sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos bei miltus ir
sutrinkite iki trupinių. Pabaigoje suberkite smulkintus javainius, viską sumaišykite.
3. Sumaišykite varškę, kiaušinį ir smulkintus javainius.
4. 2/3 trupinių suberkite į 22–24 cm skersmens formą, šiek tiek paspauskite, šaukite į orkaitę ir pakepkite 10 min.
5. Ant pakepto pagrindo sudėkite varškės įdarą, ant viršaus paskleiskite aviečių džemą
ir užberkite trupinių. Šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15–20 min., kol pyragas gražiai apskrus.
Gardžių atradimų.