top of page

Varškės pyragas su javainiais (Receptas)

Greitai pagaminamas labai gardus ir kvapnus pyragas.

varškės ir granolos pyragas_Alfo receptas
VMG nuotr.

8 asm.

10 min. gaminimas

30 min. kepimas


Varškės pyragui pagaminti reikia:

  • 100 g sviesto

  • 60 g cukraus

  • 100 g miltų

  • 50 g traškių javainių, pavyzdžiui, su kakava ir avietėmis

  • Žiupsnelio druskos

Įdarui:

  • 300 g varškės

  • 1 kiaušinio

  • 50 g traškių javainių su kakava ir avietėmis

  • 1–2 šaukštų

  • aviečių džemo


1. 100 g traškių javainių suberkite į smulkintuvo indą ir susmulkinkite. Padalinkite per pusę – vieną

dalį panaudosite tešlos trupiniams, kitą – įdarui.

2. Į trintuvo indą sudėkite smulkintą sviestą, cukrų, žiupsnelį druskos bei miltus ir

sutrinkite iki trupinių. Pabaigoje suberkite smulkintus javainius, viską sumaišykite.

3. Sumaišykite varškę, kiaušinį ir smulkintus javainius.

4. 2/3 trupinių suberkite į 22–24 cm skersmens formą, šiek tiek paspauskite, šaukite į orkaitę ir pakepkite 10 min.

5. Ant pakepto pagrindo sudėkite varškės įdarą, ant viršaus paskleiskite aviečių džemą

ir užberkite trupinių. Šaukite į orkaitę ir kepkite dar 15–20 min., kol pyragas gražiai apskrus.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page