Trupinių pyragas su abrikosais ir ledais (Receptas)
- prieš 2 dienas
- 1 min. skaitymo
Švelniai rūgštūs vaisiai, sviestinės tešlos trupinių sluoksnis ir šaltas ledų rutuliukas sukuria skonio harmoniją, kuri primena saulėtas vasaros popietes ir močiutės virtuvę. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs: tai desertų klasika su šiuolaikiniu prieskoniu!

4-6 asm.
Gaminimas 15 min.
Kepimas 15 min.
Trupinių pyragui pagaminti reikia:
6-8 abrikosų
100 g sviesto pyragui + 25 g formai patepti
50 g rudojo cukraus pyragui + 50 g rudojo cukraus vaisiams
130 g miltų
1. Patepkite formą sviestu, pabarstykite žiupsniu cukraus.
2. Išimkite abrikosų kauliukus. Supjaustykite abrikosus ir permaišykite su cukrumi skirtu vaisiams. Sudėkite abrikosus į formą.
3. Trupiniams paruošti sviestą naudokite labai šaltą, iš šaldytuvo. Sutarkuokite sviestą, suberkite 50 g cukraus ir miltus.
4. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Trupinius užberkite ant abrikosų.
5. Kepkite 180 °C maždaug 15 minučių, viršus turi būti gražiai apskrudęs.
6. Patiekite su vaniliniais ledais.
Gardžių atradimų.