top of page

Trupinių pyragas su abrikosais ir ledais (Receptas)

  • prieš 2 dienas
  • 1 min. skaitymo

Švelniai rūgštūs vaisiai, sviestinės tešlos trupinių sluoksnis ir šaltas ledų rutuliukas sukuria skonio harmoniją, kuri primena saulėtas vasaros popietes ir močiutės virtuvę. Skanus ir šiltas, ir atvėsęs: tai desertų klasika su šiuolaikiniu prieskoniu!

Trupinių pyragas su abrikosais ir ledais, vmg receptas
VMG nuotr.

4-6 asm.

Gaminimas 15 min.

Kepimas 15 min.


Trupinių pyragui pagaminti reikia:

  • 6-8 abrikosų

  • 100 g sviesto pyragui + 25 g formai patepti

  • 50 g rudojo cukraus pyragui + 50 g rudojo cukraus vaisiams

  • 130 g miltų

  • Vanilinių ledų


1. Patepkite formą sviestu, pabarstykite žiupsniu cukraus.

2. Išimkite abrikosų kauliukus. Supjaustykite abrikosus ir permaišykite su cukrumi skirtu vaisiams. Sudėkite abrikosus į formą.

3. Trupiniams paruošti sviestą naudokite labai šaltą, iš šaldytuvo. Sutarkuokite sviestą, suberkite 50 g cukraus ir miltus.

4. Viską sutrinkite pirštais iki smulkių kruopelyčių. Trupinius užberkite ant abrikosų.

5. Kepkite 180 °C maždaug 15 minučių, viršus turi būti gražiai apskrudęs.

6. Patiekite su vaniliniais ledais.


Gardžių atradimų.

bottom of page