top of page

Traškios pievagrybių brusketos (Receptas)

Nežinote, kokiais dar skoniais nuspalvinti savo šventinį stalą? Nustebinkite svečius greitai pagaminamomis traškiomis brusketomis su pievagrybiais.


traškios brusketos su pievagrybiais_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:


 

2–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 30 min.


Brusketoms su pievagrybiais pagaminti reikia:

  • 4 riekelių GARDĖSIS šviesios duonos „Sėklų“

  • 80 g pievagrybių

  • 2–3 šaukštų OBELIŲ rapsų aliejaus

  • 10 g imbiero

  • 2 skiltelių česnako

  • 1⅓ nedidelių mėlynųjų svogūnų

  • 2 raudonėlio šakelių

  • 1 šaukšto DANSUKKER šviesiojo sirupo

  • ½ stiklinės TICHĖ natūralaus negazuoto vandens

  • 2–3 šaukštų ryžių acto

  • Žiupsnelio KOTANYI druskos ir pipirų mišinio

  • 3–4 SPILVA marinuotų agurkėlių

  • 10 g krapų ir petražolių

  • 160 g CALVO tuno alyvuogių aliejuje

  • Žiupsnelio KOTANYI šviežiai grūstų juodųjų pipirų

  • Žiupsnelio tarkuotos citrinos žievelės

  • 2 šaukštų RAMBYNO tepamo sūrelio su kietuoju sūriu

  • Žiupsnelio šviežių žolelių (papuošimui)

1. GARDĖSIS šviesios duonos „Sėklų“ riekeles apskrudinkite orkaitėje.

2. Pievagrybius perpjaustykite į keturias dalis.

3. ZYLE keptuvėje įkaitinkite OBELIŲ rapsų aliejų ir sudėkite smulkintus pievagrybius. Kepkite ant didelės kaitros apie 2–3 min., kol gražiai apskrus.

4. Imbierą ir česnaką smulkiai sukapokite. 1 nedidelį mėlynąjį svogūną supjaustykite skiltelėmis.

5. Į keptuvę su pievagrybiais sudėkite smulkintą imbierą, česnaką ir svogūną. Išmaišykite ir įdėkite raudonėlio šakeles.

6. Išjungę kaitrą supilkite DANSUKKER šviesųjį sirupą, TICHĖ natūralų negazuotą mineralinį vandenį ir ryžių actą. Pagardinkite KOTANYI druskos ir pipirų mišiniu, gerai išmaišykite ir pamarinuokite apie 15 min.

7. SPILVA marinuotus agurkėlius, žoleles ir likusį mėlynąjį svogūną smulkiai supjaustykite. Sumaišykite su CALVO tunu alyvuogių aliejuje.

8. Pagardinkite KOTANYI šviežiai grūstais juodaisiais pipirais ir citrinos žievele. Gerai išmaišykite.

9. Ant apskrudintos duonos tepkite RAMBYNO tepamo sūrelio su kietuoju sūriu, dėkite tuno mišinio ir marinuotų pievagrybių su svogūnais.

10. Viską papuoškite prieskoninėmis žolelėmis, apibarstykite citrinos žievele ir šviežiai grūstais pipirais.


Gardžių atradimų.


Rambynas Gardėsis Calvo

Naujausi įrašai

bottom of page