Nuostabaus traškumo, gardžiai kvepiančios, orkaitėje užkeptos brusketos su smidrais ir mocarela. Užkandis, kuris viršys lūkesčius.
4–6 asm.
Brusketoms su smidrais paruošti reikia:
4–6 sviestinės pynutės riekelių
Šlakelio alyvuogių aliejaus (pašlakstymui)
4–6 riekelių mocarelos
4–6 smidrų
2–3 šaukštų pesto
1 didelės skiltelės česnako
Kelių petražolių lapelių
Dėkite riekeles į skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į stipriai įkaitintą orkaitę. Naudokite grilio funkciją ir kepkite iš vienos pusės.
Apverskite, ant kiekvienos pynutės riekelės uždėkite po mocarelos riekelę, ant viršaus supjaustytus smidrus, patepkite pestu ir uždėkite smulkiai pjaustyto česnako.
Dar kartą dėkite į orkaitę ir apskrudinkite brusketas po įkaitinta grilio spirale. Patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi ir apibarstę petražolių lapeliais.
PATARIMAS: papildomai ant kiekvienos brusketos galite uždėti smulkintų kapotų pomidorų su žolelėmis.
Skanaus!
Comentários