Brusketos su sūriu ir smidrais (Receptas)

Nuostabaus traškumo, gardžiai kvepiančios, orkaitėje užkeptos brusketos su smidrais ir mocarela. Užkandis, kuris viršys lūkesčius.


Brusketos su smidrais, receptas
Shutterstock.com nuotr.

4–6 asm.


Brusketoms su smidrais paruošti reikia:

  • 4–6 sviestinės pynutės riekelių

  • Šlakelio alyvuogių aliejaus (pašlakstymui)

  • 4–6 riekelių mocarelos

  • 4–6 smidrų

  • 2–3 šaukštų pesto

  • 1 didelės skiltelės česnako

  • Kelių petražolių lapelių

  1. Dėkite riekeles į skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į stipriai įkaitintą orkaitę. Naudokite grilio funkciją ir kepkite iš vienos pusės.

  2. Apverskite, ant kiekvienos pynutės riekelės uždėkite po mocarelos riekelę, ant viršaus supjaustytus smidrus, patepkite pestu ir uždėkite smulkiai pjaustyto česnako.

  3. Dar kartą dėkite į orkaitę ir apskrudinkite brusketas po įkaitinta grilio spirale. Patiekite apšlakstę alyvuogių aliejumi ir apibarstę petražolių lapeliais.


PATARIMAS: papildomai ant kiekvienos brusketos galite uždėti smulkintų kapotų pomidorų su žolelėmis.



Skanaus!