top of page

To dar nebuvo: „Michelin“ žvaigždės skirtos gatvės maisto prekystaliams

Du gatvės maisto prekystaliai „Hill Street Tai Hwa Pork Noodle“ ir „Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle“ Singapūre tapo pirmaisiais tokio pobūdžio restoranais, įvertintais prestižinėmis „Michelin“ žvaigždėmis visoje šių apdovanojimų istorijoje. Kiekvienam jų po žvaigždę buvo skirta apdovanojimų ceremonijos metu, praneša Channelnewasia.com.

Žiniasklaidoje pasirodžiusios antraštės šį kartą buvo teisios – Singapūras dabar yra vienintelė vieta pasaulyje, kur „Michelin“ žvaigžde įvertinto maisto galima paragauti už šiek tiek daugiau nei 3 eurus. Tarptautinis „Michelin“ restoranų gido direktorius Michael Ellis šią dviejų singapūriečių pergalę pavadino pelnyta:

„Tai reiškia, kad šie maisto prekystaliai nuveikė didelį darbą. Į maistą sugebėjo įdėti kokybiškų ingredientų, puikų skonį, profesionalią gaminimo techniką ir tiesiog gerą emociją. Tuo ir yra išskirtinis Singapūras.“

Atsidėkodamas „Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle“ virtuvės šefas Chan Hong Meng neslėpė džiaugsmo ir pripažino, kad tai jam buvo netikėta:

„Prieš tai buvau girdėjęs apie „Michelin“ gidą, bet niekada nemaniau, kad jie tokią garbę gali suteikti ir maisto prekystaliams. Gamindamas maistą visuomet galvoju, kad su savo klientais turiu elgtis kaip su savo giminaičiais. Arba būti kaip gydytojas, suteikiantis vaistą jų pilvams.“

Kuklumu pasižymėjo ir antrojo prekystalio „Hill Street Tai Hwa Pork Noodle“ vedlys Tang Chey Seng. Paklaustas apie sėkmės receptą, singapūrietis išdavė paprastą tiesą: „Nėra jokios paslapties. Visi ingredientai turi būti švieži.“

Eilės prie vietinių pamėgtą maistą gaminančių prekystalių nusidriekė jau kitą dieną. Dabar eilėje gali tekti laukti 1,5–2 val. Pardavėjai sako kol kas kainų didinti nežadantys. Tradicinės singapūriečių vištienos su ryžiais dubenėlis dar tebekainuoja apie 1,66 Eur.

„Michelin“ restoranų gidas geriausiuosius vertina trijų žvaigždžių principu: viena žvaigždutė skiriama restoranams, kurie tiekia aukštos kokybės maistą ir juose verta stabtelti, dvi žvaigždutės – restoranams su puikia virtuve, dėl kurios verta daryti lankstą, ir, galiausiai, trys žvaigždutės – restoranams su nepriekaištinga virtuve, kuriai išbandyti reikia specialios kelionės.

Gatvės maisto šefai socialiniame tinkle „Twitter“:

Both hawkers say queues likely to get longer, but will not raise prices https://t.co/0JJ4lqIruJ #michelinguidesg pic.twitter.com/zUqOo4Z4B4 — Lianne Chia (@LianneChiaCNA) July 21, 2016

Naujausi įrašai

bottom of page