
~1,2–1,4 kg tortas (8–10 asm.)
„Napoleonui" pagaminti reikia:
500 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos su sviestu
30 g DANSUKKER cukraus miltelių
100–150 g spanguolių trintų su cukrumi
½ šaukštelio džiovintų imbierų miltelių
1 saujos spanguolių uogų
Keleto visžalių šakelių
KREMUI:
600 ml pieno
1 šaukšto cukraus su natūralia vanile
6 kiaušinių trynių
100 g DANSUKKER cukraus „Panevėžio Plius“
15 g miltų
15 g kukurūzų krakmolo
40 g sviesto
150 g smulkinto baltojo šokolado
2 žaliųjų citrinų nutarkuotos žievelės
1. Kremą gaminkite dieną prieš. Užvirinkite pieną su vaniliniu cukrumi, nukaiskite. Kitame puode sumaišykite trynius, DANSUKKER cukrų „Panevėžio Plius“, miltus ir krakmolą. Plona srovele maišydami supilkite karštą pieną į trynių ir miltų mišinį. Gautą tirpalą kaitinkite labai mažoje kaitroje nuolat maišydami. Kai masė užvirs ir sutirštės, nukaiskite. Sudėkite mažais gabaliukais supjaustytą sviestą ir suberkite šokoladą, žaliųjų citrinų žievelę, intensyviai maišykite, galite panaudoti ir trintuvą. Kai masė taps lygi ir vienalytė, supilkite ją į platų indą ir uždenkite maistine plėvele taip, kad ji liestųsi su kremu visu plotu.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temp.
3. Atšildykite tešlą, supjaustykite ją juostelėmis maždaug 1 cm pločio ir turimos formos ilgio. Iš sietelio arbatai apibarstykite juosteles DANSUKKER cukraus milteliais. Kepkite jas, kol gražiai pagels. Išimkite, atvėsinkite ant grotelių. 1–2 juosteles sutrupinkite, jei norėsite puošti tradiciškai.
4. Spanguolių pertepimą sumaišykite su imbierais ir leiskite trumpam pastovėti.
5. Stačiakampę formą (11x11x24) išklokite maistine plėvele. Sudėkite vieną eilę sluoksniuotų juostelių, tepkite dalį kremo, trintų spanguolių, kremo, vėl juosteles ir kartokite, kol sunaudosite visus produktus. Uždenkite paviršių plėvele, paslėkite ir palikite šaldytuve bent jau nakčiai.
6. Tortą išimkite, aplyginkite, viršų padenkite spanguolėmis ir eukalipto, eglutės ar kitokiomis visžalėmis šakelėmis bei apibarstykite cukraus milteliais.
Gardžių atradimų.