Tempės sumuštinis – geriau net nei bemėsis mėsainis!

Tempė yra iš Indonezijos kilęs fermentuotų sojos arba kitų rūšių pupelių gaminys.

Taigi šis sumuštinis, artimas burgerio giminaitis, yra subalansuotas vegetarams ir veganams, tačiau mylimas ir visavalgių.


tempės sumuštinis, receptas
VMG archyvų nuotr.

6 porcijos


Tempės sumuštiniui pagaminti reikia:

  • 1 kepalo čiabatos duonos

  • 300 g rūkytos tempės

  • 300 g veganiško majonezo

  • 30 g kario pastos

  • 2 pomidorų salotų lapelių

  • 1 raudonojo svogūno

  • Druskos, pipirų

  • Aliejaus (kepti)

1. Majonezą sumaišykite su kario pasta, paskaninkite druska.

2. Ant kontakinio grilio iškepkite čiabatos riekeles, rūkytą tempę, pomidorus ir svogūną

3. Sluoksniuokite sumuštinį.


Skanaus!