Tempė yra iš Indonezijos kilęs fermentuotų sojos arba kitų rūšių pupelių gaminys.
Taigi šis sumuštinis, artimas burgerio giminaitis, yra subalansuotas vegetarams ir veganams, tačiau mylimas ir visavalgių.
![tempės sumuštinis, receptas](https://static.wixstatic.com/media/d875bb_135daf7dbd924bddaaa66d85b1504f19~mv2.jpg/v1/fill/w_147,h_140,al_c,q_80,usm_0.66_1.00_0.01,blur_2,enc_auto/d875bb_135daf7dbd924bddaaa66d85b1504f19~mv2.jpg)
6 porcijos
Tempės sumuštiniui pagaminti reikia:
1 kepalo čiabatos duonos
300 g rūkytos tempės
300 g veganiško majonezo
30 g kario pastos
2 pomidorų salotų lapelių
1 raudonojo svogūno
Druskos, pipirų
Aliejaus (kepti)
1. Majonezą sumaišykite su kario pasta, paskaninkite druska.
2. Ant kontakinio grilio iškepkite čiabatos riekeles, rūkytą tempę, pomidorus ir svogūną
3. Sluoksniuokite sumuštinį.
Skanaus!