top of page

Šventiškas silkės užkandis su bulvėmis (Receptas)

Neabejotinai jau galvojate apie Kūčių vakarienę ir Kalėdas, tad Alfas kviečia išbandyti dar neragautą silkės ir bulvių užkandį.


silkė su bulvėmis_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą žiūrėkite čia


3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 20–30 min.


Šventiniam silkės užkandžiui su bulvėmis pagaminti reikia:

  • 100 g poro

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 100 ml vandens

  • 1–2 lazdelių cinamono

  • 1–2 žvaigždinių anyžių

  • Žiupsnelio KOTANYI gvazdikėlių

  • 2–3 šaukštų DANSUKKER auksaspalvio sirupo

  • 2–3 šaukštų ryžių acto

  • 3–4 virtų bulvių

  • 3–4 šaukštų OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejaus

  • 3 šaukštų OBELIŲ majonezo „Tradicinis“

  • 1 šaukšto krienų

  • 200 g silkės filė

  • 2–3 riekelių JORĖ šviesios duonos su sėklomis

  • 1 saujelės granatų sėklų

  • 1–2 šaukštų ikrų

  • Prieskoninių žolelių (papuošimui)

1. Porą ir svogūną supjaustykite plonais griežinėliais.

2. Į prikaistuvį su vandeniu sudėkite cinamoną, anyžių ir KOTANYI gvazdikėlius.

Supilkite DANSUKKER auksaspalvį sirupą ir ryžių actą.

3. Marinatą užvirinkite ir sudėkite smulkintas daržoves. Pamarinuokite apie 10 min.

4. Virtas bulves supjaustykite kubeliais.

5. ZYLE keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus OBELIŲ sviesto skonio rapsų aliejų ir jame apkepkite bulves.

6. OBELIŲ majonezą „Tradicinis“ sumaišykite su krienais.

7. Silkės filė supjaustykite juostelėmis.

8. JORĖ šviesią duoną su sėklomis rankomis sutrupinkite į keptuvę ir apšlakstykite

likusiu aliejumi.

9. Ant nedidelės kaitros duoną skrudinkite apie 4–5 min., kol pasidarys traški.

10. Į lėkštę dėkite padažo, ant viršaus – apkeptas bulves, pjaustytą silkės filė.

11. Viską apibarstykite granatų sėklomis ir duonos trupiniais, uždėkite dar šiek tiek padažo.

12. Papuoškite ikrais ir šviežiomis žolelėmis.


Gardžių atradimų.


Naujausi įrašai

bottom of page