ŠVENTINIS KARIS SU MĖSA IR KREVETĖMIS (Receptas)
- eglerace
- 2024-03-16
- 1 min. skaitymo
Karis – jaukus ir šildantis, Rytų skoniais atsiskleidžiantis patiekalas, kurį galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą ir kaip garnyrą. Šis troškinys – su mėsa ir krevetėmis – sotus, todėl patiekite jį kaip atskirtą patiekalą su ryžiais. Greitai paruošiamas, aromatingas, turtingas skonių: neatsiginsite komplimentų ir prašymų pasidalinti receptu.
ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!

Video receptą žiūrėkite Alfo instagramo profilyje čia
3–4 asm.
Gaminimo laikas: apie 25 min.
Kariui paruošti reikia:
1 didelio svogūno
2–3 skiltelių česnako
1 raudonos aitriosios paprikos
200 g LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė
3–4 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus
2 vidutinių bulvių (supjaustytų kubeliais)
Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero
Žiupsnelio malto kumino
2 šaukštų kario pastos
2 šaukštų AJI žuvų padažo
1½ stiklinės sultinio
1 stiklinės kokosų pieno
5–6 didelių krevečių su galvomis
1 šaukšto KIKKOMAN skrudintų sezamų aliejaus
150 g virtų ryžių
1 saujos kalendrų lapelių
1 žaliosios citrinos
20 g skrudintų žemės riešutų
Svogūną, česnaką ir aitriąją papriką susmulkinkite.
LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite stambiais kubeliais.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti smulkintas daržoves. Kepkite vis maišydami apie 3–4 min.
Sudėkite smulkintą triušieną ir bulvių kubelius. Viską pakepkite dar 2–3 min.
Pagardinkite KOTANYI maltu imbieru, kuminu, kario pasta ir kepkite dar 1–2 min. vis maišydami.
Pilkite AJI žuvies padažą, sultinį ir užvirinkite. Pavirkite apie 8–10 min.
Supilkite kokosų pieną ir išmaišykite. Pavirkite dar apie 2–3 min.
Sudėkite krevetes ir patroškinkite apie 2 min.
Viską apšlakstykite KIKKOMAN skrudintų sezamų aliejumi, krūvelėmis sudėkite virtus ryžius.
Papuoškite kalendrų lapeliais, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir patiekite apibarstę skrudintais žemės riešutais.
Gardžių atradimų.