top of page

ŠVENTINIS KARIS SU MĖSA IR KREVETĖMIS (Receptas)

Karis – jaukus ir šildantis, Rytų skoniais atsiskleidžiantis patiekalas, kurį galima valgyti ir kaip atskirą patiekalą ir kaip garnyrą. Šis troškinys – su mėsa ir krevetėmis – sotus, todėl patiekite jį kaip atskirtą patiekalą su ryžiais. Greitai paruošiamas, aromatingas, turtingas skonių: neatsiginsite komplimentų ir prašymų pasidalinti receptu.


ŽIŪRĖK, GAMINK, PAMĖK 👍❤️, DALINKIS!


karis su krevetėmis ir mėsa_Alfo receptas
VMG nuotr.

 

Video receptą žiūrėkite Alfo instagramo profilyje čia

 

3–4 asm.

Gaminimo laikas: apie 25 min.


Kariui paruošti reikia:

  • 1 didelio svogūno

  • 2–3 skiltelių česnako

  • 1 raudonos aitriosios paprikos

  • 200 g LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė

  • 3–4 šaukštų ypač gryno alyvuogių aliejaus

  • 2 vidutinių bulvių (supjaustytų kubeliais)

  • Žiupsnelio KOTANYI malto imbiero

  • Žiupsnelio malto kumino

  • 2 šaukštų kario pastos

  • 2 šaukštų AJI žuvų padažo

  • 1½ stiklinės sultinio

  • 1 stiklinės kokosų pieno

  • 5–6 didelių krevečių su galvomis

  • 1 šaukšto KIKKOMAN skrudintų sezamų aliejaus

  • 150 g virtų ryžių

  • 1 saujos kalendrų lapelių

  • 1 žaliosios citrinos

  • 20 g skrudintų žemės riešutų


  1. Svogūną, česnaką ir aitriąją papriką susmulkinkite.

  2. LAPINO PUOTA triušienos juosmeninės dalies filė supjaustykite stambiais kubeliais.

  3. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite kepti smulkintas daržoves. Kepkite vis maišydami apie 3–4 min.

  4. Sudėkite smulkintą triušieną ir bulvių kubelius. Viską pakepkite dar 2–3 min.

  5. Pagardinkite KOTANYI maltu imbieru, kuminu, kario pasta ir kepkite dar 1–2 min. vis maišydami.

  6. Pilkite AJI žuvies padažą, sultinį ir užvirinkite. Pavirkite apie 8–10 min.

  7. Supilkite kokosų pieną ir išmaišykite. Pavirkite dar apie 2–3 min.

  8. Sudėkite krevetes ir patroškinkite apie 2 min.

  9. Viską apšlakstykite KIKKOMAN skrudintų sezamų aliejumi, krūvelėmis sudėkite virtus ryžius.

  10. Papuoškite kalendrų lapeliais, apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis ir patiekite apibarstę skrudintais žemės riešutais.


Gardžių atradimų.

Naujausi įrašai

bottom of page