top of page

Šventinės meksikietiškos salotos (Receptas)

Ant stalo šiais metais dėkite ne tik baltą mišrainę, bet ir naujų skonių įkvėptas meksikietiškas

salotas pagal Alfo receptą. Spalvotos, pilnos vitaminų ir skonių! Puiki alternatyva tiems, kurie nori rinktis sveikesnį maistą net per šventes.


meksikietiškos salotos_receptas_Alfo receptas
VMG nuotr.

Video receptą rasite čia


JUMS TAIP PAT TURĖTŲ PATIKTI:

 

4–6 asm.

Gaminimo laikas: 20–30 min.


Šventinėms meksikietiškoms salotoms pagaminti reikia:

  • 1 skardinės konservuotų kukurūzų

  • 1 skardinės konservuotų raudonųjų pupelių

  • 1 paprikos

  • 1 mėlynojo svogūno

  • 1 sunokusio avokado

  • 1 sunokusio mango

  • 3–4 pomidorų

  • 200 g virtų bolivinių balandų

  • 2–3 šaukštų smulkintų SPILVA marinuotų uoginių paprikų

  • 1 pakelio NATURLI sojų faršo arba 1 pakelio KITCHEN ME šviežių triušienos dešrelių

  • 4–5 šaukštų OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejaus

  • 2 šaukštų žaliosios citrinos sulčių

  • Žiupsnelio KOTANYI aitriųjų paprikų su druska

  • 2–3 šaukštų DOBILO ekologiškos grietinės

  • Žiupsnelio KOTANYI malto kumino

  • Žiupsnelio KOTANYI maltos kalendros

  • 1 saujos kalendrų lapelių

1. Dubenyje sumaišykite konservuotus kukurūzus ir pupeles.

2. Papriką, svogūną, avokadą, mango ir pomidorus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su

kukurūzais bei pupelėmis.

3. Berkite virtas bolivines balandas ir smulkintas SPILVA marinuotas uogines paprikas.

4. Įkaitintoje ZYLE keptuvėje apkepkite NATURLI sojų faršą arba KITCHEN ME šviežias

triušienos dešreles.

5. Daržoves pagardinkite OBELIŲ linų sėmenų ir rapsų aliejumi, šaukštu žaliosios citrinos

sulčių ir KOTANYI aitriosiomis paprikomis su druska.

6. DOBILO ekologišką grietinę sumaišykite su KOTANYI maltu kuminu, kalendra ir

supilkite žaliosios citrinos sultis, gerai išmaišykite.

7. Į lėkštes dėkite išmaišytas salotas, sojų faršą arba keptas smulkintas triušienos dešreles.

Uždėkite grietinės padažo ir papuoškite kalendrų lapeliais.


Skanaus.

Naujausi įrašai

bottom of page